2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Villámtüntetést váltott ki Áder szignója

2017. április 11., kedd 00:00, frissítve: kedd 10:28

Villámtüntetés kezdődött az államfő hivatalánál este.

A Facebookon szerveződött megmozduláson feltűnt Juhász Péter, az Együtt elnöke is. A tüntetés szervezője, Barna Miklós azt mondta: Áder János Orbán Viktor bábja, aki elvesztette köztársasági elnök jellegét.

„Nem vagyok Soros-bérenc, mint ahogy, gondolom, senki sem. Azért ez előtt az épület előtt vagyunk, mert ennek még talán van némi szimbolikája: a ma még miniszterelnök, holnapután király, ide szeretne költözni. Ma még úgy hívják, hogy köztársasági elnök, de szerintem már elvesztette köztársasági elnök jellegét” – fogalmazott Barna Miklós.

A demonstráció békés, több százan gyűltek össze a Sándor-palota előtt – jelentette a Hír TV riportere. Különféle rigmusokat skandáltak, mint például „Elegünk van!”, „Demokráciát!”, valamint elégettek egy nemzeti konzultációs ívet.

A palotát nagy rendőri készültséggel védik. Azt nem tudni, hogy Áder János az épületben tartózkodik-e, illetve arról sincs információ, hogy meddig maradnak a tüntetők.

A tömeg elkezdte skandálni: „Lánchídra! Lánchídra!” Ezt követően elindultak a híd felé, a tömeghez a Clark Ádám téren egy másik tüntetőcsoport csatlakozott – közölte éjfélkor tudósítónk. Azt nem tudni, hogy mi a tüntetők célja. Információk szerint őrizetbe vették Gulyás Mártont, a kormányellenes tüntetések gyakori résztvevőjét, a Krétakör korábbi ügyvezetőjét.

A Lánchídon a demonstrálók egy kicsit leültek, majd elkezdték kiabálni, hogy „Oktogonra! Oktogonra!” Ezt követően a tömeg megindult, de azt nem tudják, hogy az Oktogonhoz érve hogyan folytatják a megmozdulást.

A rendőrség számított a tüntetésre: órákkal a spontán demonstráció meghirdetése előtt jelentős erőket vontak össze a Normafánál, az egykori Olimpia szálló közelében. A közelben található az államfői rezidencia, és Orbán Viktor sem lakik messze.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!