2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 03:00

Vannak, akik alapítványoknak küldik, mások vissza a miniszterelnöknek

2016. december 21., szerda 11:09, frissítve: csütörtök 17:34

Alapítványoknak adja a nyugdíjasok egy része a kormány karácsonyi ajándékát. A berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítványnak eddig 450 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt ajánlottak fel az idősek. Mások viszont egyszerűen csak visszaküldték a miniszterelnöknek a tízezer forintos utalványt. A szocialisták szerint a kormány ajándéka csak egyszerű kampányfogás, és ezt már a nyugdíjasok is látják.

Csaknem 2,8 millió nyugdíjas kapja meg a tízezer forintos Erzsébet-utalványt, mellé pedig egy Orbán Viktor által írt levelet. De nem minden nyugdíjas örül a kormány ajándékának, többen visszaküldik azt a miniszterelnöknek. Egy veszprémi férfi Orbán Viktorhoz hasonlóan egy levelet is mellékelt az utalványokhoz, amelyben azt  sérelmezi, hogy a miniszterelnök nem áll ki azok mellett, akik az általa korruptnak nevezett igazságszolgáltatás miatt veszítették el vagyonukat és kerültek az utcára.

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint azonban a legtöbben hálásak a juttatásért. „Azt gondolom, hogy a nyugdíjasok nagy többsége elfogadja, én a többség mellett teszem le a voksomat. Szerintem a nyugdíjasok örülnek az Erzsébet-utalványnak” – reagált Cseresznyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár.

A szocialisták frakcióvezető-helyettese szerint a kormány nem tévesztheti meg a nyugdíjasokat. „Sok önérzetes nyugdíjas van az országban, aki úgy gondolja, hogy tisztességes nyugdíja helyett nem hagyja magát megtéveszteni tízezer forintnyi kormánypropagandával. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy minden nyugdíjasnak jól jöhet a tízezer forintos támogatás, függetlenül attól, hogy a kormány szándéka aljas, hiszen gyakorlatilag kormánypropagandaként fogja fel az egészet” – jelentette ki Burány Sándor.

A Facebookon már több olyan csoport is alakult, amely arra buzdítja a nyugdíjasokat, hogy ajánlják fel utalványaik egy részét a szegényebb sorsú embereknek. Egy berettyóújfalui alapítványnak eddig 45 nyugdíjas ajánlotta fel Erzsébet-utalványát. „Pontos számot nem tudok mondani, mert van egy támogatónk, aki a fővárosban összegyűjt, ma jött ki az, aki Debrecenben gyűjtötte, és folyamatosan érkeznek a postán is. Most 400-450 ezer forint értékű Erzsébet-utalvány érkezett nyugdíjasoktól, ez fantasztikus dolog. E támogatásokat most arra fordítjuk, hogy a berettyóújfalui kistérségben olyan családoknak, amelyeknek a karácsony ugyanolyan nap lenne, mint a többi, próbáljuk egy picit ünnepibbé tenni az estéket” – nyilatkozta L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány igazgatója.

Az alapítvány az utalványokból tartós élelmiszereket vásárol a Berettyóújfalu környéki falvak szegény sorsú családjainak. A felajánlásokat december 24-ig várják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!