2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Bercsenyi ejtőernyős huszárok

Következik:

Vezércikk 04:00

Van, amiről szívesen beszélne az MSZP-elnök Orbánnal

2016. október 13., csütörtök 20:33

A sajtószabadság és a jogállam helyreállításáról szívesen beszélne az MSZP elnöke a miniszterelnökkel, de az ellenzéki párt elnöksége és frakciója is úgy döntött, nem vesz részt az alaptörvény módosításában – mondta Molnár Zsolt, az MSZP elnökségi tagja Magyarország élőben című műsorunkban.

Lázár János a kormányinfón jelentette be, hogy az alaptörvény módosítása miatt Orbán Viktor találkozik pénteken Molnár Gyulával, az MSZP elnökével. A szocialista politikus megerősítette, értelmetlennek tartják az alaptörvény módosítását, mert szerintük nincsenek kötelező kvóták.

„Az Európai Bizottság tud ilyen előterjesztésekkel operálni, de a parlamenten és a tanácson át kell mennie. A tanácsban a miniszerelnökök, államfők, kormányfők ülnek, a parlamentben a képviselők – gyakorlatilag nulla a valószínűsége annak, hogy… ebben a stúdióban is elmondtam… a portugál nyelvi hivatalos államnyelvvé való tételének azonos a valószínűsége, mint a kötelező kvóta bevezetésének, ezért ez teljesen életszerűtlen, s ezért nem alaptörvényi kérés” – fogalmazott a szocialista politikus.

Tekintse meg a Molnár Zsolttal készült teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!