2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Vágó: A korrupció a kormányzás lényege

Hír TV

2018. január 31., szerda 12:14, frissítve: szerda 12:42

Ócska taktikázás a Fidesz részéről, hogy nem hozzák nyilvánosságra a miniszterelnök vejének korábbi cégéről szóló OLAF-jelentést – az LMP alapítója szerint.

Vágó Gábor, aki a választáson szülővárosában indul egykori pártjának színeiben, a Reggeli járat Peron című műsorunkban arról beszélt: az uniós szervek tehetetlenek, ha egy tagállam nem akar tenni a korrupció ellen.

Az egész európai uniós antikorrupciós hozzáállás jóhiszeműen feltételezi azt, hogy a tagállamok is küzdenek a korrupció ellen. De amíg Magyarországon kialakult egy ilyen rendszerszintű korrupció, addig az EU önmagában hatástalan. Én nagyon szeretnék egy olyan Európai Uniót, amely képes arra, hogy a körmére koppintson azoknak a tagállamoknak, akik az ország alapvető működésének a logikáját a korrupcióra építik. Mert itt nem az van, hogy a kormányzásnak a mellékterméke a korrupció, mint azt azért megszokhattuk a Fidesz előtti érában, hanem a korrupció a kormányzás lényege, a többi csak a maszlag, és az a melléktermék – mondta Vágó.

Tekintse meg a teljes interjút!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!