2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Ugrik Vajda Zita igazgatósági tagsága

,

2016. november 15., kedd 07:11, frissítve: kedd 14:39

Hanyag kezelés gyanúja miatt tett feljelentést az egyik baloldali kis párt a jegybanki alapítványok, illetve a tulajdonukban álló cégek működésének karcsúsítása miatt.

Az Együtt szerint nemcsak a jövőben, hanem a múltban is meg lehetett volna takarítani évi félmilliárd forintot a kiadásokból.

A Magyar Nemzeti Bank alapítványainak vagyonát kezelő részvénytársaság tegnap jelentette be, hogy felügyelőbizottságokat, igazgatóságokat szüntetnek meg, és ahol lehetséges, az alapítványi vagy céges tisztségeket belső munkavállalók töltik be a jövőben, külön díjazás nélkül.

„Úgy gondoljuk, hogy ha ma egy munka havi 0 forintot ér, tegnap pedig még havi 1,3 millió forintot ért – például az egyik cég igazgatósági elnöke ennyit kapott –, akkor ott súlyos gondatlanságról lehet beszélni, aminek egy normális országban büntetőjogi következményei vannak. Ezért is teszünk feljelentést hanyag kezelés miatt” – fejtette ki a párt elnökségi tagja, Pataki Márton.

A Figyelő Online úgy értesült, ezzel ezzel a lépéssel megszűnik Matolcsy György barátnőjének igazgatósági tagsága is az egyik alapítványhoz köthető cégnél. A jegybankelnök kedvesének három másik vezetőségi pozíciója ugyanakkor megmarad az alapítványok cégeiben, és kap fizetést a jegybanktól is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!