2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Tűzoltóautót kapott német testvérvárosától Bonyhád

2015. április 12., vasárnap 15:19, frissítve: vasárnap 15:39

Tűzoltóautót kapott ajándékba Bonyhád a német testvértelepülésétől, Wernautól. Az összkerék-meghajtású kocsi kiváló műszaki állapotban van, a bonyhádi önkéntes tűzoltók ezután nehéz terepre is biztonságosan ki tudnak vele vonulni.

Vízsugárral köszöntötték a bonyhádi tűzoltók a német kocsi érkezését. A járművet 1978-ban gyártották. Kevés bevetésen vett rész, évente alig 6-800 kilométert tett meg, kiváló műszaki állapotban van, habbal oltásra is képes.

„Teljesen átszervezzük a tűzoltóságunkat, ezért ez a kocsi feleslegessé vált számunkra. Tudtuk azonban, hogy Bonyhádnak jól jönne a jármű, ezért szívesen átadjuk nekik. Az autó egyébként kiváló technikai állapotban van, minden működik rajta, ezt még otthon, az indulás előtt ellenőriztük is” – mondta Armin Erbl, Wernau polgármestere.

Bonyhádon több mint 110 éve működik önkéntes tűzoltóság, 2013 óta hivatásos katasztrófavédelmi őrs is segíti a munkájukat. Eddig két, bevetésre kész kocsival dolgoztak. „Hogyha műszakilag valami probléma van valamelyik autóval, akkor azonnal hadra fogható másik autónk van. A másik pedig, hogy ez az első olyan négykerék-meghajtású járművünk, amivel terepre is ki tudnak menni” – nyilatkozta Szabó Tibor, Bonyhád fideszes alpolgármestere.

A bonyhádi tűzoltósághoz 35 völgységi és észak-baranyai település tartozik, a területen mintegy 40 ezer ember él.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!