2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Magyar retró 1.

Következik:

Híradó 12:00

Többmilliós láthatatlan jövedelem egy fideszesnél

Hír TV

2018. március 23., péntek 07:54, frissítve: péntek 15:37

Havi 2,5 millió forintos láthatatlan jövedelme van a fideszes Szatmáry Kristófnak – nyomozta ki a 24.hu.

A pénzügyi végzettséggel nem rendelkező kereskedelempolitikus ennyit keres ugyanis az MKB két pénztárának igazgatótanácsi elnökeként, azt azonban összeférhetetlenség miatt nem veheti fel tiszteletdíjként, a kasszák ezért biztosítást kötnek a javára.

Mindezt egyébként még évi 3 millió forintnyi költségtérítés is megfejelheti, ebből azonban semminek nincs nyoma Szatmáry Kristóf képviselői vagyonnyilatkozatában a jövedelmek között, ott az országgyűlési képviselőségért járó 224 ezer forint mellett csak a miniszteri biztosként felvett havi 748 ezer forintot említi – írja a 24.hu.

Szatmáry Kristóf közleményben reagált a 24.hu cikkére. A fideszes politikus azt írja, a juttatásnak minősülő személybiztosítások, a kötvények, illetve azok pontos értéke szerepel a vagyonnyilatkozatában, a közgyűlések által jóváhagyott juttatások pedig csak keret-jellegűek, és nem egyeznek a valós kifizetésekkel.

Összeférhetetlenség

A mentelmi bizottságoz fordul az MSZP Szatmáry Kristóf jövedelmének ügyében. A párt frakcióvezetője szerint azt is meg kell vizsgálni, hogy a politikus az MKB Bank pénztárainál betöltött tisztségei mennyire férnek össze a képviselő országgyűlési mandátumával. Tóth Bertalan emellett az antikorrupciós ügyészég felállítását sürgeti, mert a hasonló estekre a Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészség nem reagál.

„Az országgyűlési képviselők semmilyen más munkavégzésre irányuló jogviszonyt nem létesíthetnek, kivéve a kutatás, oktatás terén. Ez is egy összeférhetetlenségi szabály, amit meg kell vizsgálni, hogy megszegte-e Szatmáry Kristóf. A mentelmi bizottsághoz fordulunk ebben az ügyben. És nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy, ő azzal indokolja, hogy ez csak egy költségkeret talán, hogy mennyit vett fel ebből a költségkeretből, és azok a befektetések, amelyeket a vagyonnyilatkozatában állítása szerint feltüntetett, ezt én még nem vizsgáltam meg, azok a munkavégzés ellenértékeként keletkeztek-e, mert akkor egyértelműen összeférhetetlen az országgyűlési képviselői mandátumával” – fogalmazott Tóth Bertalan pénteki sajtótájékoztatóján.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!