2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:25

Tiltakoznak a Raoul Wallenberg iskola bezárása ellen

2015. április 16., csütörtök 11:45, frissítve: csütörtök 12:25

A Raoul Wallenberg egészségügyi szakközépiskola és szakiskola megszüntetéséről szóló döntés visszavonását követeli a Pedagógusok Szakszervezete a kormánytól – amennyiben ez nem történik meg, bírósághoz fordulnak.

Tiltakozik a kormány döntése ellen a Raoul Wallenberg Egyesület is. Közleményükben azt írják: a határozat azt jelenti, hogy a svéd embermentő neve végleg eltűnik Budapest oktatási térképéről – ezért azt szeretnék, ha az intézmény ugyanezen a néven egy másik fővárosi üres épületbe költözne át. A kabinet márciusban döntött arról, hogy a fővárosi egészségügyi képzés bázisának számító intézmény megszűnik – a tanárokat és a diákokat hat másik, állami fenntartású intézménybe irányítják át. A Ludovika főépülete melletti megüresedő épületet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kaphatja meg.

– Így intézményt megszüntetni az általuk hozott hatályos törvények ilyen súlyos megszegésével nem lehet. Ez oly súlyosan sérti a köznevelési törvény rendelkezéseit, hogy ezért támadtuk meg ezt a döntést, és amennyiben a kormány ezt a döntését nem fogja visszavonni, akkor a bíróságon keresünk jogorvoslatot, erre egyébként a köznevelési törvény előírásai szerint lehetőség van – mondta Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!