2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

TeSzedd! Rekordmennyiségű szemetet tüntettek el

2015. május 17., vasárnap 21:25, frissítve: hétfő 07:55

2300 tonna szemetet gyűjtöttek össze a hétvégi országos TeSzedd! akcióban. Az önkéntes programban 170 ezren vettek részt.

„Valójában ez hosszú ideje szemétlerakóhely lehetett, mert tessék, itt van egymás hegyén-hátán az elrohadt textília” – a káposztásmegyeri Farkas-erdő egy rejtett szemétlerakóját mutatta az egyik önkéntes a Hír TV kamerájának. A TeSzedd! országos szemétszedési akcióban ezen a helyszínen 26-an vettek részt.

Az ötödször megrendezett önkéntes programhoz az idén minden eddiginél többen csatlakoztak.

„Az idei évben összesen 1590 helyszínen csaknem 115 ezer ember szedett az előzetes regisztrációk alapján szemetet, a becsült adatok szerint egyébként ezen a három napon, tehát május 15. és 17. között körülbelül 170 ezren szedtek szemetet szerte az országban. A TeSzedd!-önkéntesek az idén is rekordot döntöttek, a becsült adatok szerint 2300 tonna szemetet szedtek össze szerte az országban” – tájékoztatott Papp Nóra, az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóságának sajtóreferense.

Az akció elsődleges célja a szemét eltüntetésén kívül, hogy növeljék az emberek érzékenységét a természet iránt, és hogy megértessék, mennyire fontos a szelektív hulladékgyűjtés.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!