2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Taxisok formázták meg a 1353-as adományvonal számát

2015. augusztus 18., kedd 15:41

Taxikkal írták ki az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonalának számát, a 1353-at a budapesti Szent István téren – ezzel a szervezet iskolakezdési segélyakciójára hívták fel a figyelmet. A cél, hogy megtöltsék ezer rászoruló kisiskolás táskáját. Eddig a szükséges 10 millió forint egyharmada gyűlt össze.

Az Ökumenikus Segélyszervezet hívószámát, a 1353-at formálták meg önkéntes taxisofőrök kocsijukkal a budapesti Szent István téren. „Az iskolakezdési akciónknak talán a leglátványosabb eseménye zajlik ma, 33 kocsiból rakjuk ki a segélyszervezet hívószámát, azt a bizonyos 1353-at. Arra szeretnénk felhívni ezzel az ország figyelmét, hogy mindössze 40 telefonhívással meg lehet tölteni egy rászoruló gyerek iskolatáskáját. Segélyszervezetünknek az a célkitűzése, hogy még becsengetés előtt 1000 rászoruló gyereknek tudjon segíteni” – mondta Gáncs Kristóf, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs vezetője.

Csak az elmúlt héten összesen 3 millió forint gyűjtöttek össze az adományvonal tárcsázásával. „Az egyharmadát a célunknak már elértük, további kétharmadot szeretnénk összegyűjteni, és ezért hívunk, kérünk mindenkit. Kétféle módon tud adományozni, egyrészt felhívja a 1353-as adományvonalat, és 250 forinttal segítette a munkánkat, illetve a másik mód az, hogy a segélyszervezet honlapját felkeresi, ott online módon is tud adományozni” – árulta el Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója.

Az akciónak helyet biztosító V. kerületi önkormányzat fél millió forinttal segíti a szervezet iskolakezdési akcióját. „Fontosnak tartjuk ennek az ügynek a támogatását. A belvárosban már évekkel ezelőtt megteremtődött az a lehetőség, hogy minden iskolába induló gyermeket 10 ezer forinttal támogassunk, én azt gondolom, hogy ezt minél több helyen, minél nagyobb körben meg kell tenni” – nyilatkozta Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belváros-Lipótváros polgármestere.

A szervezetnél úgy számolnak, 10 millió forintból tudnák minőségi tanszerekkel megtölteni a nélkülöző gyerekek iskolatáskáját. A gyűjtés egészen augusztus végéig tart.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!