2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Bayer show 23:55

Szűkszavúan beszélt Farkas Flóriánról az ORÖ-elnök

2015. május 30., szombat 21:18, frissítve: vasárnap 10:47

Elhatárolódik az elődje vezetése alatt történtektől az Országos Roma Önkormányzat elnöke. Hegedüs István szerint Farkas Flóriánnak kell felelnie az elnöksége alatti gazdálkodásért. A miniszterelnöki megbízott hallgat a Híd a munka világába programmal összefüggésben elrendelt nyomozásról.

Két elnök, egy gazdálkodási év – a 2014-es zárszámadás elfogadása volt a tét az Országos Roma Önkormányzat abonyi rendkívüli közgyűlésén. Az ellenzéki képviselők azt kifogásolták, hogy kétmilliárd forintos eltérés van az elfogadott költségvetés és a zárszámadás között.

„Ez túlmegy minden határon, hogy minden testületi ülést bohóckodással töltünk el” – vélekedett Ajtai Tibor, az ORÖ képviselő-testületének tagja.

Mások a szervezet jelenlegi elnökének a záradékával nem értettek egyet. Hegedüs István ugyanis, aki korábban MSZP-s képviselő volt Komlón és ma a Fidesszel szövetséges Lungo Drom képviselője, nem kívánt felelősséget vállalni a Farkas Flórián vezetése alatti gazdálkodásért.  „Októberben választottak meg az Országos Roma Önkormányzat elnökének, én azt gondolom, az az előtti időszakra nem lehet felelősséget vállalni” – érvelt Hegedüs István.

A testület lungo dromos többsége végül elfogadta a zárszámadást. Az ellenzék pedig azonnal közölte: feljelentik azokat, akik igennel voksoltak. „Látjuk, hogy nem jó irányba zajlik a munka. Mi, akik megalakultunk, alternatív vizsgálóbizottság, tovább folytatjuk a munkánkat” – fogalmazott Vajda László.

Hegedüs István egyébként nem részletezte, miért nem bízik meg elődjében és szűkszavúan nyilatkozott arról is, hogy két hete adónyomozók foglaltak le iratokat az önkormányzat foglalkoztatási szövetkezeténél. „Megkértem a munkatársaimat, hogy mindenfajta segítséget adjanak meg a NAV nyomozóinak, együttműködünk természetesen, és mi is azt szeretnénk, ha minél előbb fény derülne rá, ha történt valami. De azt gondolom, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet” – nyilatkozta az Országos Roma Önkormányzat elnöke.

A volt elnök viszont hallgat, Farkas Flórián a foglalkoztatási szövetkezetről nem beszél, pedig a Híd a munka világába program az ő idején indult. Ekkor vették a gellérthegyi irodaházat is több mint 200 millió forintért.

– Azt tudja, hogy hányan kaptak munkát a Híd a munka világába program keretében?
– Engedje meg, hogy akkor nyilatkozzam, ha lezárult…
– De azt csak meg tudja mondani, hogy hány cigány ember kapott munkát…
– Nem arról szólt az a támogatás, az a második részében fog következni.
– Mire költötték el ezt az 5 milliárd forintot?

– Nem tudok most válaszolni…

Farkas Flórián miniszterelnöki megbízott azt ígérte, a vizsgálatok befejezése után nyilatkozik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!