2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Saját pénzből jótékonykodnak a fideszesek

Hír TV

2017. december 14., csütörtök 15:21, frissítve: csütörtök 21:53

Kampányolással kötik össze a jótékonykodást fideszes politikusok az adventi időszakban. Józsefvárosban ajándékutalványt osztogatnak az óvónők, amelyben ott van a fideszes polgármester üdvözlete is. Vácott továbbra sem tudni, honnan származik a szegényeknek kiosztott burgonya. A helyi MSZP egy kormányközeli üzletláncot sejt a támogatás mögött.

Rászorulók szatyrát pakolja az államtitkár. 10 kiló krumpli és fél kiló kenőmájas. Ezt kapták, akik sorban álltak a hétvégén Vácott azon az ételosztáson, amit a Fidesz hirdetett. Az államtitkárt a helyszínen többször is kérdeztük, hogy honnan származik a szétosztott élelmiszer.

– Tehát adomány?

– Igen-igen, mások segítségéből állítottuk össze azt, ami most itt kiosztásra kerül.

A szabályok szerint ugyanis az adományokat is nyilván kell tartani. A pártok finanszírozásáról szóló törvény pedig azt is kimondja, hogy meg kell becsülni az adományok értékét.

A krumpliosztás a váci önkormányzat csütörtöki ülésén is téma volt, de a polgármestert, Fördős Attilát hiába kérdeztük.

– Én nem voltam itt, ebben a kérdésben nem kívánok nyilatkozni.

– Arról tud, hogy adományt kapott a párt vagy honnan volt a krumpli?

– Nem tudok ezzel kapcsolatban nyilatkozni.

Az ingyenes élelmiszerosztást fideszes politikusokkal hirdették, információik nekik sincsenek.

Én azért vettem részt az adományok osztásában, mert én vagyok a képviselő a körzetben. Nem mi szerveztük az adományok beszerzését, kérdezze meg az illetékest, aki szervezte, mi a szétosztásban segítettünk – mondta Vác fideszes önkormányzati képviselője, Balkovics Péter.

Az egyik ellenzéki képviselő tudni véli a burgonya eredetét.

Honnan volt az osztott krumpli és húsáru? Hol vették, kitől, ki kapta? Kérdezem ezt azért is, mert a CBA-nak ez a testület már a sokadik hatalmas engedményt teszi, egész véletlenül az osztogatás színhelye is egy CBA-üzletnél volt – hangoztatta Bóth János.

Megkérdeztük az említett élelmiszerláncot, a CBA viszont cáfolta, hogy ők adták a burgonyát a Fidesznek.

Budapesten is osztott adományokat a Fidesz. A kormánypárt női képviselői közül volt, aki jobban felkészült az adományok eredetét firtató esetleges kérdésekre.

Miután nem vonatkoztatható el, merthogy fideszes politikusok is vagyunk, mind a két minőségünkben idehoztuk az ajándékot, de hogy nem mondok hülyeséget, itt a számla, amit bevásároltam – nyilatkozta Menczer Erzsébet, a Fidesz óbudai választókerületi elnöke.

Az adventi időszakban több fideszes politikus adományozása is visszatetszést váltott ki. A VII. kerület fideszes alpolgármestere a rászorulóknak osztogatott tojások dobozára ráírta a saját és a pártja nevét.

A VIII. kerületben pedig háromezer forintos vásárlási utalványt osztanak az óvodákban a szülőknek, amelyhez Kocsis Máté fideszes polgármester jókívánságát is csatolták.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!