2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Robbantás a Teréz körúton: bosszú állhat a háttérben

2016. szeptember 27., kedd 10:05, frissítve: kedd 15:18

A rendőrség belső elhárításaként emlegetett Nemzeti Védelmi Szolgálat a magánéleti szálat is elemzi – írja a Népszabadság. Keresik a féltékenység nyomait, de vizsgálják azt is, hogy a két rendőr a munkája során okozott-e kellemetlenséget bűnözőnek vagy bűnszervezetnek. A lap úgy tudja, hogy ma megpróbálják felébreszteni a mesterséges kómából az életveszélyesen megsérült rendőrnőt, hogy megtudják, ismerte-e a merénylőt.

A Teréz körút 2-4. házszámnál szeptember 24-én éjszaka történt robbantás nyomai 2016. szeptember 25-én, a helyszínelés után
A Teréz körút 2–4. házszámnál szeptember 24-én éjszaka történt robbantás nyomai 2016. szeptember 25-én, a helyszínelés után
Fotó: Lakatos Péter / MTI

A nemzetbiztonsági bizottság jobbikos tagja, Mirkóczki Ádám a reggeli műsorunkban azt mondta, hogy a nyomozóknak mielőbb tisztázniuk kell a bűncselekmény motivációját. „Abban az esetben, hogyha hosszú hónapokig vagy a következő napokban semmilyen új információ vagy olyan releváns adat nem kerül ki, amely azt a megnyugtató üzenetet hordozná, hogy a hatóságok nyomon vannak, jól halad a nyomozás, és egyre több teória kizárható, melyek akár újságírói körökben, akár a társadalomban felmerülnek, az a kormány felelőssége, hogyha hagyja ezeket burjánzani, ködösítés, és semmi nem derül ki, akkor ezek egyre erősebbek lesznek” – jelentette ki Mirkóczki a Hír TV-ben.

Gazdátlan csomagok

A Teréz körúti robbantás után tegnap két riasztás is befutott a rendőrségre elhagyott csomagok miatt.

A kormány gyűlöletkampánya tehet róla, hogy a körúti robbantásos merénylet után azonnal téves információk tömege látott napvilágot az internetes fórumokon – jelentette ki Magyarország élőben című műsorunkban a honvédelmi és rendészeti bizottság MSZP-s alelnöke. Harangozó Tamás hozzátette: pártja sérelmezi, hogy az Országgyűlés hétfői ülésén senki nem képviselte a kormányt, amikor a napirend előtt a Király utcánál történt robbantás ügyében szólaltak fel a képviselők.

„Azért az elég érdekes, hogy ma a magyar Országgyűlésben egyetlenegy kormánytag sem volt ott. Tehát nézze, amikor egy ilyen súlyos cselekmény történik Magyarország utcáin, akkor szerintem méltán elvárhatjuk akár személyesen a miniszterelnöktől is, aki hogyha neki fontos, akkor megtalálja a parlamentet, és tud beszélni napirend előtt, vagy akár a belügyminisztert, hogy mondjon két szót” – hívta fel a figyelmet Harangozó.

A teljes beszélgetés a Hír TV-ben:

Ismert, közzétette a rendőrség a Teréz körúti robbantásról készült felvételt. Eszerint a feltételezett elkövető láthatóan a rendőrjárőrökre várt, majd amikor az egyenruhások odaérkeztek, működésbe hozta a bombát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!