2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Összezárt a jobb- és baloldal a független képviselő ellen?

A képviselő állítja: összezárt ellene a jobb- és baloldal

2015. március 20., péntek 21:15, frissítve: péntek 21:54

Polgármesteri vétóval őrizheti meg mandátumát a Civil Zugló Egyesület képviselője. Várnai Lászlót csütörtökön méltatlannak találta a megbízatásra a helyi képviselő-testület, az igennel voksolók figyelmen kívül hagyták a kormányhivatal állásfoglalását. A vétó miatt az ügyet tizenöt napon belül újra kell tárgyalni.

A Civil Zugló Egyesület képviselőjét titkos szavazáson fosztotta meg mandátumától a képviselő-testület. Várnai Lászlónak néhány tízezer forint köztartozása volt, ami a helyi Fidesz szerint méltatlanná tette a megbízatásra. „Január 14-én kaptam meg az értesítést a NAV-tól, hogy nem vagyok benn az adatbázisban, és február 25-én az utolsó forint is be lett fizetve. Itt összesen negyvenháromezer forintról van szó” – mondta Várnai László.

Várnai László papírral tudja igazolni, hogy az előírt határidőn belül rendezte tartozását. A képviselő-testület döntése ellen várhatóan munkaügyi bírósághoz fordul. „Összezárt a jobb- és baloldal, a Fidesz és az MSZP, és közösen gondolták azt, hogy ezt az okvetetlenkedő képviselőt, aki itt a nyilvánosságot képviseli és a lakosság 10 százalékát Zuglóban, azt jobb lenne eltávolítani. Annak ellenére, hogy szavaztak rá sok ezren” – tette hozzá a képviselő.

Várnai Lászlót 12:10 arányban nyilvánították méltatlanná. A szavazásról senki sem hiányzott, a képviselő-testület teljes volt. A Fidesznek és a baloldalnak kilenc-kilenc képviselője van Zuglóban, az LMP-nek és a Jobbiknak pedig egy-egy. A huszonegyedik tag maga Várnai László, a huszonkettedik pedig Karácsony Gergely polgármester. A számok alapján tényleg koalíció alakult a Civil Zugló Egyesület képviselője ellen, de nem tudni, hogy kikből. A Fidesz helyi frakcióvezetője, aki a kerület egyik alpolgármestere, azt állítja, hogy nem ők buktatták meg Várnai Lászlót. „A kormányhivatal a testületi ülés napján tájékoztatott bennünket arról, hogy nem bizonyítható kellő módon és mindent kizáró alapossággal, hogy a képviselő hatvan napon túl rendelkezett olyan tartozással, amit nem rendezett, ezért a kormányhivatal álláspontja szerint a méltatlanság nem volt megállapítható. Ezért a frakciónk úgy döntött, hogy mi ennek szellemében fogunk szavazni” – mondta Rozgonyi Zoltán.


A polgármester vétót jelentett be. „Nagyon nehéz azt a látszatot elkerülnünk, hogy itt egy politikai alapú döntés született egy egyébként jogi természetű ügyben. Ezért arra kérem a testületet, hogy vizsgálja felül ezt a döntését” – mondta Karácsony Gergely.

A polgármesteri vétó miatt a képviselő-testületnek tizenöt napon belül újra tárgyalnia kell Várnai Lászlóról.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!