2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Bayer show 14:00

Őrizetben a Hatvannégy Vármegye egyik vezetője

2015. július 27., hétfő 11:00, frissítve: kedd 10:34

Őrizetbe vették a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom makói elnökét. Túri Csaba egy serpenyőt, pénzt és Zsolnay porcelánt emelt el egy házból, állítása szerint poénból. A radikális szervezet tagja már volt büntetve garázdaság miatt. 2011 végén 5 év felfüggesztett börtönt kapott hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Egy házba mászott be hajnalban a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom makói elnöke. Túri Csaba egy serpenyőt, pénzt és Zsolnay porcelánt próbált elemelni. A lakók azonban otthon voltak és tetten érték.

„Az elkövetőnek a kezében ekkor még ott volt a lopott serpenyő, amikor a sértett felelősségre vonta, visszaadta neki és arra hivatkozott, hogy csak poén volt. Még vasárnap elfogták a rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 29 éves helybeli férfit, aki kihallgatásán részben beismerő vallomást tett” – mondta el Szenti Szabolcs a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A mozgalom vezetősége egyelőre vizsgálja a makói elnök tettét. Az elnök a Hír TV-nek azt mondta: a teljes igazság ismeretében döntenek majd arról, hogy indítanak-e eljárást Túri Csaba ellen.

„Mindenkit óvatosságra intek ebben az esetben is, mert akár a média, akár a rendőrség azért szokott egyes esetekben, főleg, hogyha minket érint, túlozni. Úgyhogy először is én a szervezet nevében mondhatom, hogy megvizsgáljuk a saját berkeinken belül, és nyilván, hogyha úgy ítéljük meg, hogy ez egy olyan eset, ami tényleg túlment bizonyos határokon, akkor nyilván ennek a saját szabályaink szerint következménye lesz” – fogalmazott Zagyva György Gyula.

Túri Csabát a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte az előzetes letartóztatását. A radikális szervezet tagja egyébként korábban már volt büntetve garázdaság miatt. 2011 végén ítélte a bíróság 5 év felfüggesztett börtönre – társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!