2024. 06. 02. Vasárnap Kármen, Anita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Orbán az M4-esről: Mindent újra kell gondolni

, ,

2015. június 3., szerda 18:16, frissítve: szerda 19:10

Spórolna a kormány az M4-es befejezésén. A kormányfő Szolnokon közölte, sztráda helyett már csak autóutat terveznek. A beruházást teljes egészében magyar költségvetési forrásból állják, a tervek szerint az autóút a következő országgyűlési vagy önkormányzati választásokra készül el.

Nemcsak folyója, kikötője is lehet hamarosan Szolnoknak. Ezt ígérte a Tisza-parti városnak a miniszterelnök. Erre a kormány egymilliárd forintot biztosít. A beruházás részletei azonban nem ismertek, így egyelőre határidő sincs a megvalósításra. Elkezdik azonban a 4-es főút autóúttá fejlesztését Budapest és Szolnok között: a jövőre induló beruházás 2018-ban vagy 2019-ben, az országgyűlési vagy az önkormányzati választásokra készülhet el.

– Meg fogjuk építeni egyébként a Szolnoktól keletre folytatódó M4-es négysávos autóutat is. Nem autópályát, hanem autóutat. De ahhoz mindent újra kell gondolni, újra kell számolni, a nyomvonalakat ki kell jelölni. A lényeg, hogy nem akarjuk, hogy bármi veszendőbe menjen abból a munkából, ami eddig megtörtént – fogalmazott Orbán Viktor. A kormányfő azt ígéri: nem maradnak torzók, az M4-es autópálya elkezdett részét folytatják. De a beruházás olcsóbb lesz, hiszen csak autóút lesz sztráda helyett.

Bár a végleges tervekről nem egyeztettek az érintett településekkel, Abony polgármestere szerint az egész megyében nagyon várják már a 4-es főút fejlesztését. „Minket erről nem tájékoztattak, miniszterelnök úr Szolnokon tárgyalt. Ettől függetlenül mi nagyon örülünk neki. Tehát a négysávos autóút is, a gyorsforgalmi út sokkal kedvezőbb közlekedésbiztonsági szempontokat fog eredményezni, mint a jelenlegi kétsávos” – nyilatkozta Romhányiné Balogh Edit.

A beruházást a kormány teljes egészében magyar költségvetési pénzből finanszírozza. A kabinet áprilisban az építőcégek állítólagos kartellezésére hivatkozva állíttatta le a sztráda építését, később pedig azt hangsúlyozták, hogy nincs pénz a befejezésére.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!