2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Orbán apja kaszálhat a balatoni vasútfelújításon

Hír TV

2017. november 29., szerda 09:17, frissítve: csütörtök 12:50

Az Orbán család bányái adhatják a zúzott követ a 72 milliárdos beruházáshoz.

A miniszterelnök édesapjának, id. Orbán Győzőnek a cége lehet a dél-balatoni vasútvonal felújításának egyik beszállítója. A Direkt36 építőipari források alapján azt írja, a másfél éve tartó, több mint 72 milliárd forintos beruházás egyes szakaszaihoz használt zúzott követ az Orbán család gánti bányájából szállítják.

Ezt a portálnak több, az építkezésen dolgozó munkás is megerősítette, a hivatalos megkeresést azonban üzleti titokra hivatkozva megtagadta a beruházást vezető cég.

A Szántód és Balatonszentgyörgy közötti, 53 kilométeres szakasz felújítását egyébként a Déli-part 2016 Konzorcium nyerte el, amelynek tagjai már korábban is dolgoztak együtt Orbán-cégekkel.

Juhász: a kormányfő családja állami pénzen gyarapszik

Egyértelmű az összefüggés a miniszterelnök családjának vagyonosodása és az állami pénzek költése között az Együtt szerint. A párt elnöke ezt felháborítónak tartja, és azt követeli Orbán Viktortól, hogy adjon számot arról, mennyi pénz folyt be édesapja és a veje cégeihez állami megrendelésekből.

„Nyilvánvaló, hogy itt az állam és a miniszterelnök személyes gyarapodás között van összefüggés, az állami pénzköltések és a miniszterelnök gyarapodása között közvetlen összefüggés mutatható ki. Felháborítónak tartjuk, hogy a miniszterelnök gyakorlatilag saját házipénztárának tekinti az uniós támogatásokat, az egyébként a magyar költségvetés különböző forrásait és gyakorlatilag az látszik, hogy egy oligarcha hálzaton túl már a családjához folynak be innen pénzek” – jelentette ki Juhász Péter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!