2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Magyar retró 1.

Következik:

Híradó 12:00

Nyomoznak a halálra égett kisgyerekek ügyében

,

2015. március 17., kedd 17:55, frissítve: szerda 07:30

Nyomoz a rendőrség a taktakenézi tűzhalál ügyében, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen hétfőn vesztette életét egy hatéves lány és egy négyéves kisfiú egy családi ház udvarán. Mindketten egy gödörben játszottak egy ágybetéttel, amikor a tűz keletkezett. A település polgármestere úgy tudja, a tragédiát az okozta, hogy beleakadtak az ágy rugóiba. A helyszínre mentőhelikopter és rohamkocsi is érkezett, de az életüket nem tudták megmenteni.

A kislány nagymamája szerint felgyújthattak valamit a gödörben, utána pedig kimászni már nem tudtak. Füstöt, tüzet vagy sikítást sem a hozzátartozók, sem az utcában élők nem hallottak. „Vagy nem kiabáltak, vagy fogalmunk nincs, hogy hogy nem hallotta senki. Rengetegen laknak itt. Hogy senki nem hallott semmit, füstöt nem látott senki” – mondta egy közelben lakó nő.

A másik nagyszülő itthon volt, mikor megtalálták a gyerekeket. Azt mondja, szinte a felismerhetetlenségig megégtek. „Úgy kiabáltam, hogy segítsetek, gyorsan szedjétek ki a gyereket. Leöntöttem egy veder vízzel a gyereket, mert olyan meleg volt a két gyerek” – mondta a nagymama.

A Borsod megyei rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított. „A szakértők bevonásával indított büntetőeljárás egyébként azt hivatott tisztázni, hogy bárkinek merül-e fel büntetőjogi felelőssége a két kisgyerek halálával kapcsolatosan” – közölte Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A gondatlanságból elkövetett emberölésért öt év börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság.

A Hír Televízió helyszíni tudósítója 12 órakor elmondta, hogy a gyerekek unokatestvérek voltak, és az udvaron lévő gödörben gyújtottak tüzet – a fiú állítólag szeretett „tüzeskedni” –, ahonnan már nem tudtak kimászni. A gyermekek holttestére a kisfiú édesanyja talált rá.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!