2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Bundicsfilm 03:00

Nem fogják vizsgálni a Fidesz 2010-es plakátköltéseit

Hír TV

2017. október 30., hétfő 12:41, frissítve: hétfő 12:57

Az igazságügyi bizottság kormánypárti többsége nem vette tárgysorozatba az ellenzéki képviselők erre vonatkozó előterjesztését.

A nagyobbik kormánypárt 2010-es kampányköltéseivel kapcsolatban az után merült fel a gyanú, hogy nem volt nyoma annak, hogy a Hír TV Zrt. előző vezetése kiszámlázta volna a Mahir Cityposternek a Fidesz köztéri reklámköltségeit. Volner János, a Jobbik frakcióvezetője szerint a Fidesz 2010-ben ingyen kapott hirdetési felületeket Simicska Lajos különböző cégeitől, ezzel pedig tiltott partfinanszírozás valósult meg.

„Óriási a szakadék a különböző hatóságok felé történt fideszes adatközlés és a valóságok között, fölvetődik a tiltott pártfinanszírozás gyanúja, fölvetődik az, hogy a Fidesz vezetői büntetőjogi felelősséggel is tartoznak azért, amit ebben az esetben elkövettek” – fogalmazott a Jobbik frakcióvezetője.

A Fidesz arra hivatkozva szavazta le a vizsgálóbizottság felállítását, hogy partfinanszírozási ügyet csak az Állami Számvevőszék vizsgálhat, az Országgyűlés nem. Répássy Róbert azt javasolta a Fidesz kampányát bonyolító Hír TV vezetésének, hogy ha nem találjak az általuk kiállított számlákat, akkor jelentsék fel saját magukat. Leszögezte azt is, hogy a Fidesz kampányát az ÁSZ rendben találta, de ha a Jobbik frakcióvezetője törvénysertésről tud, akkor tegyen feljelentést.

„Hát én azt javaslom, hogy ha esetleg ismer ott valakit, ott a hírtévénél, nem tudom hogy ismer-e, akkor javasolja, hogy jelentsék fel önmagukat, és majd az a feljelentés után kiderül, hogy miért nem állított ki számlát a Hír TV, hogyha valóban ezt állítja a Hír TV, hogy nincs meg ez a számla, hát, hölgyeim és uram, ez a vicc kategóriája, hogy a Hír TV vagy bármelyik médium arra hivatkozik, hogy mivel ő nem állított ki számlát, ezért bizonyára a megrendelő követett el jogsértés, hát, ezt szerintem sehol nem fogadják el” – mondta Répássy.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!