2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy szoknya egy nadrág 22:00

Nem értik, miért maradtak ki a rezsicsökkentésből

Hír TV

2018. május 21., hétfő 11:23, frissítve: hétfő 13:19

Több tucat ormánsági falu lakói nem kapták meg az egyszeri 12 ezer forintos rezsicsökkentést. A településekre korábban bevezették a gázt, de az ingatlanokba már nem. Emiatt nem kaphatnak tűzifa támogatást sem, gázszámlájukon pedig azért nem lehet jóváírni az összeget, mert nem veszik igénybe a szolgáltatást.

Besencét 14 éve kötötték be a vezetékes gázhálózatba. A kis ormánsági falu pályázaton nyert rá pénzt, a kiépítések azonban csak az ingatlanok határáig történtek meg. A tulajdonosok úgy gondolták, fával olcsóbb fűteni, ezért nem akartak áttérni a gázra. A választások előtt bejelentett kiterjesztett egyszeri 12 ezer forintos rezsicsökkentés, ami egyszeri tűzifa támogatást jelent, csak azoknak a településeknek jár, ahol nincs vezetékes gáz.

„Először úgy volt, hogy már megküldték az önkormányzatnak és majd az fogja kiosztani, és ugye mi szóltunk. Akkor azt mondta a polgármester, nem jár. Kaptunk egy papírt, megköszönte Orbánnak, köszönöm Orbán. Na, most akkor mit mondjak én erre?” – mesélte egy helyi asszony.

A helyiek nem értik, ők miért maradtak ki az elvileg mindenkinek járó rezsicsökkentésből. „Ezen a településen is egyetlen családnak van bevezetve a gáz a házába. A többinek nincs, a többi mind fatüzeléssel fűt, és szerintem nekik is megjárna ez a 12 ezer forint” – véli Ordas József.

A falu polgármestere többször jelezte a problémát, de választ eddig nem kapott. „Tisztelettel megkérdezem az illetékeseket, hogy, hogyan jutnak azok a települések a 12 ezer forintos rezsicsökkentéshez, amelyek vezetékes gázhálózattal rendelkeznek, de az ingatlanok nincsenek rákötve a gázhálózatra, nem rendelkeznek gázórával” – mondta Ignácz József.

Csak az Ormánságban több mint negyven olyan település van, mely Besencéhez hasonlóan kiépített gázhálózattal rendelkezik, és emiatt lakóinak nem jár a rezsicsökkentés.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!