2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Megúszta az előzetest a Dózsa Györgyi úti gázoló

2017. augusztus 21., hétfő 14:36, frissítve: hétfő 19:26

Előzetes letartóztatás helyett házi őrizetbe került hétfőn a májusi Dózsa György úti halálos baleset okozásával gyanúsított M. Richárd. A férfitól korábban elvették a jogosítványát, a baleset idején nem is vezethetett volna. A Fővárosi Törvényszék kora este azt is közölte: a baleset előtt kokaint fogyasztott.

Vezetőszáron és bilincsben tűnt föl M. Richárdhoz a bíróság folyosóján. A férfit rendőrök gyűrűjében vezették be a tárgyalóterembe. Két napja vették őrizetbe, az ügyészség pedig a bűnismétlés veszélye miatt kérte a bíróságtól, hogy 30 napra helyezze előzetes letartóztatásba a férfit.

Mint ismert, M. Richárd májusban egy hófehér luxuskabrióval hajtott bele egy másik autóba Budapesten, a Dózsa György úton. A másik jármű két utasa meghalt, és egy közeli buszmegállóban, ahová az autó csapódott, másik két ember is súlyosan megsérült. A férfinak már jóval a baleset előtt bevonták a jogosítványát. A balesetet követő vizsgálat megállapította, hogy M. Richárd a baleset előtt kokaint fogyasztott. Egy hónappal a baleset után azonban a 444 publikált egy amatőr videót, amelyen M. Richárd már egy fekete Mercedes kabriót vezet Budapest belvárosában.

A hétfői tárgyalás után iratokkal a kezében és már bilincs nélkül lépett ki a folyosóra M. Richárd, ám a sajtónak nyilatkozni nem akart.

– Elmondaná, milyen döntés született, és mivel védekeztek?
– Köszönöm szépen, nem nyilatkozom.
– Vezetett jogosítvány nélkül autót a baleset óta?
– Nem szeretnék nyilatkozni – fogalmazott röviden.

A házi őrizetéről szóló végzést azért megmutatta a sajtónak. Ezután beült a bíróság előtt rá várakozó luxusterepjáróba, és elhajtott.

„A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak annyiban helyt adott, hogy megállapíthatónak találta a kényszerintézkedés általános és különös okát. Ez a különös ok a bűnismétlés veszélye. Ugyanakkor a nyomozási bíró úgy ítélte meg, hogy elégséges alkalmazni vele szemben a házi őrizet kényszerintézkedési formáját, mely ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezése érdekében” – közölte Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét helyettesítő ügyész.

M. Richárd korábban már ült börtönben, a kecskeméti maffiaper ötödrendű vádlottjaként. A Hír TV úgy értesült, hogy ellene a baleset idején is folyt eljárás közúti veszélyeztetés miatt. Védőügyvédje az a Novák Péter, aki a szlovák Eva Rezesovát is védte egy másik, négy halálos áldozattal járó baleset büntetőperében.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!