2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Meghekkelték a Hír TV Riasztás című műsorának egyik videóját

Hír TV

2018. március 28., szerda 18:12, frissítve: szerda 22:30

Meghekkelték azt a Hír TV-s műsort, amelyikben a Fidesz-székház büntetett előéletű védőjével, Szabó „Szőke” Ferenccel készült interjú. Az anyag kezdőképét egy arab harcos fotójára cserélték. A YouTube működési szabályai szerint a felhasználók jelenthetik és kérhetik a terrorizmust népszerűsítő tartalmak eltávolítását.

„Volt a Gábor, a Kubatov, én voltam a kedvenc, mert engem nagyon szeretett. Mi voltam én? Gyilkos. Összerakták, Kubatov kedvenc gyilkosa” – a Hír TV Riasztás című műsora készített interjút Szabó „Szőke” Ferenccel. A férfi Kubatov Gábornak, a Fidesz alelnökének, a Fradi elnökének egykori jó barátja. A 90-es évek alvilágának emblematikus figurája gyilkosságért tíz évig ült börtönben. Miután kijött, ő építette fel a Fradi Securityt, a klub biztonsági szolgálatát, szurkolói koordinátor lett.

„Aztán jött a feketeleves. Olyan dolgokba lettem belerángatva, amelyek miatt, úgy gondolom, hogy most ütöm meg a bokám.” Kubatov Gábor kopaszai akadályozták meg a szocialista Nyakó István népszavazási kezdeményezésének beadását is a Nemzeti Választási Irodánál két évvel ezelőtt. Az MSZP sajtófőnöke szerint most kiderült az, amit eddig csak sejteni lehetett.

„Tulajdonképpen nagy esemény nem történt a beismerő vallomással, mert hogy egyébként önök feltárták teljes egészében, hogyan kötődik a Fideszhez ezer szállal az a csapat, amelyik itt megjelent. Első perctől kezdve tudjuk, hogy nem népszavazási kérdést akarnak leadni” – jelentette ki Nyakó.

A kancelláriaminiszter tagadja, hogy a Fidesz bármikor verőlegényekkel intézte volna a párt számára kellemetlen ügyeket. Lázár János szerint Kubatov Gábor pártigazgató egykori embere hazudott.

A bűnügyi magazin YouTube-ra feltöltött anyaga nem mindenkinek nyerte el a tetszését, valaki ugyanis megváltoztatta a legutóbbi adás úgynevezett bélyegképét. Az eredeti fotó helyére egy arab harcos fotóját töltötték fel. A kép aláírása egy arab dalszöveg lett. A kiberbiztonsági szakértő szerint a hekkertámadás oka csupán figyelemfelhívás lehet.

„Jelen esetben az a legvalószínűbb dolog, ami történhetett, hogy magához a felhasználói fiókhoz történt illetéktelen hozzáférés, amelynek során a támadó nem adatot tulajdonított el, nem törölt videókat vagy bármi más egyebet, hanem a videó kezdőképét cserélte le egy másikra. Ezt automatizált programok végzik, megpróbálnak bizonyos fiókokba több millió jelszópróbálkozással is belépni, és ha sikerül, akkor lecserélik a videó képét. Nagyobb károkozás nem történik, viszont figyelemfelhívásnak tökéletes” – vázolta Kovács Donát.

Szabó „Szőke” Ferenc a Riasztás riportjában azt is állította, hogy a Lendvai utcai Fidesz-székháznál 2013-ban szervezett tüntetésen magas rangú fideszesek kérték arra, hogy szervezzen maga mellé 30-40 embert, és ne engedjék be az épületbe a tüntetőket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!