2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 15:05

Még nagyobb tanársztrájk jöhet

2016. április 7., csütörtök 10:05, frissítve: péntek 17:21

A pedagógusokkal egy napon az egészségügyi dolgozók is tiltakozást tartanak az ágazat tarthatatlan helyzete miatt.

Az egészségügyi dolgozók is tiltakoznak április 15-én, amikor a pedagógusok kétórás polgári engedetlenségi akciót tartanak. Az országos fekete ruhás napot a Facebook közösségi oldalon kezdték el szervezni azután, hogy Sándor Mária, a Péterffy-kórház ápolónője a hétvégén arról írt blogjában: csak akkor van értelme tovább harcolni, ha az egészségügyi dolgozók is csatlakoznak a tiltakozáshoz.

Jövő pénteken a pedagógusi civil szervezetek is összevont engedetlenségi akciót tartanak: a Tanítanék mozgalom kétórás polgári engedetlenségi akcióját, amelyhez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is csatlakozik. A másik tanári érdekképviselet, a Pedagógusok Szakszervezete pedig április 20-ra tervez egész napos sztrájkot, ha a kormány keddig nem teljesíti a követeléseit.

„Azt látjuk, hogy a kormány megpróbálja elkomolytalankodni ezt az egészet. Megpróbálja az időt húzni, megpróbálja túlélni áprilist, az érettségit, és azt gondolja, hogy június közepére megoldódik minden, és szeptemberre elfelejtjük. Nem így van. Ez az összefogás azt mutatja, hogy a közös célért képesek vagyunk félretenni a köztünk lévő nézetkülönbségeket, és háttérbe szorítani” – fogalmazott Mendrey László, a PDSZ elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!