2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Ma eldől, hogy ki vezeti a Jobbikot

Hír TV

2018. április 28., szombat 08:22, frissítve: szombat 11:55

Most tartja kongresszusát a Jobbik, a párt vezetési rendszeréről döntenek majd.

Miután Vona Gábor a választás után benyújtotta lemondását, és nem veszi át parlamenti mandátumát sem. Az előjelek alapján az a legvalószínűbb, hogy Sneider Tamás lesz a pártelnök, Gyöngyösi Márton pedig a helyettes. Jobbikos források a Népszavának azt mondták, az elnökségre szintén bejelentkező Toroczkai László népszerűsége nem nőtt számottevően, és nincs reális esélye a posztra. Tisztújítás két hét múlva lesz.

Sneider a Hír TV-nek azt nyilatkozta, vállalná a vezetést:

- Riporter: Döntenek a párt sorsáról?
- Sneider: Nem, nem az a következő kongresszus lesz.
- Riporter: Milyen rendszer lesz, mire számít?
- Sneider: Hát én, hogy legyen elnökhelyettes természetesen.
- Riporter: Vállalná egyébként a vezetést.
- Sneider: Persze. Hogyne jeleztem már.

A témák

A jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám szerint a mai kongresszuson csak a párt elnökségi felépítése a téma, illetve az elnöki vétójog. A korábban felmerült társelnöki pozíció helyett egyébként elnök-elnökhelyettesi pozícióról szavazhatnak.

„Tisztújításról nincs szó, hanem a tisztújításnak úgymond a technikai feltételeinek megteremtése, módosítása és/vagy helybenhagyása a főszavazásoknak a tartalma. Tehát itt vagy bejön egy új elem, konkrétan az országos elnök vagy elnökhelyettese, ugye ez egy olyan tisztség, ami eddig nem volt. Hogyha ez megvalósul akkor értelemszerűen ennek mentén lesz kiírva a 2 hét múlva esedékes tisztújító kongresszus” – mondta el a Hír TV-nek a párt szóvivője, Mirkóczki Ádám.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!