2024. 05. 16. Csütörtök Mózes, Botond napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

M4: Lázár tájékoztatást vár Brüsszelből

2015. április 16., csütörtök 17:28, frissítve: csütörtök 17:33

Az Európai Bizottságtól kér tájékoztatást a kormány, hogy kiderítse, hogy az unió csalás elleni hivatala valóban vizsgálódott-e az M4-es autópálya ügyében.

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter egy levélre hivatkozva beszélt arról, hogy az OLAF nevű szervezet a magas ár miatt kockázatot láthatott a beruházásnál, de ennek a dokumentumnak a sorsa még kérdéses. A beruházás leállításáról és a támogatások beszüntetéséről szóló kormányhatározat szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. Brüsszel már többször jelezte, hogy az Európai Bizottság nem foglalkozott az építéssel kapcsolatos kartellgyanúval.

– Az EU egyik munkatársa azt állítja, hogy az EU Csalás Elleni Hivatala, az OLAF vizsgálatot folytatott, vagy folytat az M4 ügyében a magas költség-előrejelzések miatt. Magyarul a kilométerenkénti magas ár miatt kockázatokat látott, ez egy olyan megjegyzés, amit nem lehet szó nélkül hagyni, tehát kérnünk kell az Európai Bizottság segítségét, hogy vajon vizsgálódott-e az OLAF, ez mindig komoly felelősség és komoly dolog, ezért fontosnak tartom, hogy az elszámolás mellett az OLAF milyen lépéseket tett vagy tervez tenni – mondta Lázár János.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!