2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Leépítették a közmunkások létszámát a munkanélküliek lakta településen

Hír TV

2018. január 8., hétfő 23:16

Háromszáz helyi lakos hangos tiltakozása ellenére is megszavazták a közmunka-program szűkítését Végegyháza önkormányzatának fideszes és független képviselői. A jobbikos polgármester 38 közfoglalkoztatottra tett javaslatot, a képviselők azonban csak 26 főt szavaztak meg, pedig a településen van, akinek ez az egyetlen bevételi forrása.

Nem változtatott korábbi döntésén, majd kivonult a hétfői ülésről a végegyházi testület öt tagja. Hiába követelték a lakosok, nem kaptak magyarázatot a képviselőktől arra, hogy 38 helyett miért 26 főben állapítják meg a közmunkaprogram keretszámát Végegyházán.

A polgármester szerint a helyiek elleni döntés született. „Ez teljes mértékben szociális érzéketlenségükről tesz tanúbizonyságot, hogy ilyen döntést akarnak meghozni Végegyháza lakossága ellen. Tizenkét főt, tizenkét családot akarnak ellehetetleníteni ezzel a döntéssel. Ennyi ember idejött azért, hogy ezt a döntést ne merjék meghozni, és még így is a bizottság döntését akarják ráerőltetni a falura. Képviselőtársaim, nem szégyellik magukat?” – mondta Vajda Róbert.

Végegyházát többségében idősek és munkanélküliek lakják, ezért a lakosság nem érti, miért szavazták le a képviselők a polgármester előterjesztését. „Itt a környéken sehol nincs jóformán munkahely. És akkor még ennyivel lecsökkentik a létszámot, hogy ebből nekik mi a hasznuk, egyáltalán nem tudom, mert nem ők fizetik ki a saját zsebükből a közmunkások bérét” – mondta Rácz Béla végegyházi lakos.

Paulik Katalin alpolgármester a testület kivonulása előtt az ülésen mindössze annyit mondott: meghozták a döntést, politikai erődemonstrációban és kampánygyűlésen pedig nem vesznek részt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!