2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Lázár: Elismerték, hogy nem vizsgálták az Altus Zrt.-t

,

2015. május 28., csütörtök 21:47, frissítve: csütörtök 21:55

Papírja van Lázár Jánosnak arról, hogy az Európai Bizottság nem vizsgálta az Altus Zrt. tulajdonosi szerkezetét. A Miniszterelnökséget vezető miniszter jövő héten Brüsszelben egyeztet a Gyurcsány-cég uniós megbízásáról.

A Demokratikus Koalíció elnökének tanácsadó cége, az Altus Zrt. másfél milliárd forintért vizsgálja Brüsszel pénzén az uniós fejlesztési terveket. A Fidesz és a kormány tiltott pártfinanszírozást emleget arra hivatkozva, hogy Gyurcsány Ferenc az Altus osztalékából tizenhatmillió forintot adott tavaly saját pártjának. A volt miniszterelnök azzal vágott vissza, hogy az adózott jövedelmével azt csinál, amit akar. „Orbán miniszterelnök politikai értelemben meg kívánja ölni a Demokratikus Koalíciót. Nem fog ez neki sikerülni” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció alelnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában is elmondta, hogy a Gyurcsány-cég pályázaton nyerte el az uniós megbízást. „Magyarországot ebben az esetben nem az Altus által alkalmazott személy fogja (…), egészen pontosan egy osztrák cég által alkalmazott személy fogja az információkat beszerezni Magyarországról” – mondta Vadai Ágnes.

Magyarország és az Európai Unió kapcsolatának jót tenne, ha az Altus-ügyet sikerülne tisztázni – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki jövő kedden Brüsszelbe utazik. „Az Európai Bizottság, amikor Magyarországot vizsgálja, amikor magyarországi cégeket, vállalkozásokat vizsgál, amikor az EUTAF vizsgál, vagy amikor a magyar sajtó elé kerülnek az Európai Bizottságtól olyan szaftos ügyek, mint a kisvasutak ügye, akkor soha nem mulasztja el az EB, hogy megvizsgálja egy-egy gazdasági társaságnak a hátterét, hogy kik a tulajdonosai. Most valamilyen rejtélyes oknál fogva nem volt idő arra – óriási a munkateher, ezt érzékelhetjük a bizottság működésén –, hogy megvizsgálják, vajon ez az Altus Zrt. Magyarországon mégis kié lehet” – mondta Lázár János.


Lázár János közölte: a napokban levelet kapott az Európai Bizottság főigazgatójától, aki elismerte: nem jártak el kellő körültekintéssel, és elmulasztották megnézni az Altus Zrt. tulajdonosi szerkezetét. A Brüsszelben tárgyaló Gyurcsány Ferenc pedig annyit mondott, hogy az Altus-ügyet nem hozták szóba azok az uniós tisztviselők, akikkel találkozott.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!