2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Lakner: A Fidesz kezében a bűvészdoboz

Hír TV

2018. január 25., csütörtök 22:11, frissítve: csütörtök 22:31

Nem érhette váratlanul a pártokat a Nemzeti Választási Bizottság szerdai iránymutatása – Lakner Zoltán szerint. A politológus Egyenesen című műsorunkban azt mondta, a jelenlegi választási törvényt tervezet formájában 2011-ben ismertette Lázár János, és már akkor látszott, hogy a koordinált indulás nem jelent biztos stratégiát az ellenzéki pártoknak a választáson.

„Több mint 6 éve mindenki tudja, hogy működik ez a választási rendszer. Ilyen trükközéseket meg lehet persze próbálni, csak az a helyzet, hogy a bűvészdoboz a Fidesz kezében van. Ebből adódóan ha az ellenzék bármilyen trükközéssel megpróbálkozik, annak az útját nagyon hamar el fogja zárni a Fidesz. A tanulság mindig az, amikor ilyen kombinációkról és matematikai lehetőségekről beszélgetünk, hogy az erős ellenzéket, a szilárd és a választók által is váltópártnak látott politikai szervezet erejét és az ebben rejlő politikai esélyt semmilyen kombináció nem helyettesíti” – fogalmazott a politológus.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Az NVB szerdai határozata szerint törölni kell egy párt országos listáját, ha jelöltjeinek száma 27 alá csökken, vagy nem teljesíti a területi eloszlás követelményét. A pártoknak legalább 9 megyében és a fővárosban kell jelöltet állítaniuk az országos listához.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!