2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Közös ellenzéki jelölttel vágna neki a választásnak Horváth

Hír TV

2018. április 30., hétfő 11:31, frissítve: hétfő 12:36

Egy közös ellenzéki jelölttel vágna neki két időközi polgármester választásnak a fővárosban a szocialista Horváth Csaba.

Az MSZP fővárosi képviselője szerdára hívta egyeztetni a baloldali pártokat. A Józsefvárosban és a 15-ik kerületben azért lesz voksolás, mert a két budapesti kerületben a fideszes Kocsis Máté és a DK-s Hajdu László parlamenti mandátumot szerzett április 8-án, és az összeférhetetlenségi szabály alapján mindketten az országgyűlési munkát választották.

„Mint ahogy sajnos az eredmények mutatják jobb lett volna, hogy ha tisztázzuk, hogy ki a legjobb jelölt az adott körzetben, ennek részben az eredménye, vagy hiánya, hogy 2018-ban sem sikerült az egy körzetben egy jelöltet elvnek érvényt szerezni, és éppen ezért mondtam azt a választás után, hogy ez így nem mehet tovább. És éppen ezért is, mivel van két időközi választás Budapesten, ami speciális helyzetet jelent, tehát ez egy rendkívüli választás, itt le lehet próbálni az egyébként később generálisan alkalmazható szabályokat. Budapesten a jobbikkal most azért nem tárgyalunk ebben, mert egyelőre a Jobbiknak el kell döntenie, hogy merre fogja folytatni az útját. Ha egy demokratikus, konzervatív pártként, akkor természetesen van velük tárgyalni valónk, ha pedig visszatérnek az eredeti szélsőjobboldali, radikális gyökereikhez, akkor pedig nem” – így az MSZP fővárosi frakcióvezetője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!