2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Közel 50 ezer aláírásnál tartanak a rendszerbontók

2015. augusztus 20., csütörtök 17:15, frissítve: csütörtök 17:55

Már csaknem 50 ezer aláírás gyűlt össze a rendszerbontónak nevezett népszavazási kezdeményezés eddig jóváhagyott négy kérdésére, és a közeljövőben további 70 ezer szignóra számít az ötletgazda Új Magyar Köztársaság.

A civil szervezet elindított egy weboldalt is, ahonnan letölthetők az aláírásgyűjtő ívek. A népszavazási kérdések a tankötelezettség emeléséről, a gyermekszegénység elleni fellépésről, a kötelező kamarai tagdíj eltörléséről és a politikusok kiváltságainak megszüntetéséről szólnak. Az ellenzéki tömörülés vezetői augusztus 20-ai sajtótájékoztatójukon elmondták: a kórházi várólistákat és a vasárnapi zárva tartást érintő kérdésekben még a Kúria döntésére várnak.

– Az emberek rájöttek, hogy ez összességében egy rendszerbontó népszavazás. Ez nem másról, mint Orbánról és Orbán hatalmának a megbontásáról szól. Ezt a munkát elvégezzük közösen, megcsináljuk. Nem érdekelnek minket a fanyalgók, akik a karosszékben azt mondják, hogy valami nem stimmel. Az emberek látják, hogy ez jó, és el fogjuk végezni ezt a munkát – nyilatkozta Vajda Zoltán, az Új Magyar Köztársaság ügyvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!