2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Kolompár újra fejest ugrik a politikába

Hír TV

2017. november 27., hétfő 09:06, frissítve: hétfő 09:53

Visszatér a politikába az Országos Cigány Önkormányzat egykori elnöke, Kolompár Orbán, akit a hétvégén Kiskunmajsán tartott közgyűlésen újra megerősített pártelnöki pozíciójában a Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma (MCF) Roma Összefogás Párt – írta a Romnet.

Kolompár három pontból álló országos petíciót indít azért, hogy a közmunkásokra is vonatkozzon a lakáscélú állami támogatás, hogy visszaállítsák a kisebbségekre vonatkozó kedvezményes mandátumok rendszerét, valamint hogy a munkaerőhiány miatt ne más országokból hozzanak embereket, hanem képezzék át a hazai munkanélkülieket.

A roma politikust 2013-ban egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték a többi között az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek megsértése miatt. A korábban az MSZP-vel szoros kapcsolatokat ápoló Kolompár a jogerős ítélet kihirdetése után korrupcióval vádolta meg az ügyészséget, elfogultsággal a bíróságot, és megígérte, hogy „zenére és táncra” vonul majd a börtönbe. Végül nem töltötte ki teljesen büntetését, jó magaviselete miatt ugyanis a kiszabott idő kétharmadának eltelte után szabadon engedték. Kolompár egyébként már korábban is volt büntetve: egyrészt garázdaságért, másrészt orvhalászatért.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!