2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Halállal végződő rablás – hét évet kapott

2015. június 2., kedd 12:35, frissítve: kedd 12:51

Hét év börtönt kapott jogerősen az a 43 éves férfi, aki két éve megtámadott és kirabolt egy idős nőt Pécs belvárosában. Az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy később a kórházban elhunyt.

A munkanélküli vádlott 2013 februárjában Pécs egyik belvárosi utcájában támadta meg a 83 éves nőt. Arcul ütötte, kitépte kezéből a táskáját, majd futva elmenekült. Az asszony hanyatt esett és beverte a fejét a járdába. A koponyasérülésbe egy hónappal később halt bele. Első fokon hét év börtönt kapott a férfi halált okozó testi sértésért. Az ügyészség súlyosításért fellebbezett a Pécsi Ítélőtáblához.

„A büntetési tételkeret, mint ahogy ezt az elsőfokú bíróság helyesen megjelölte az ítéletben, két évtől 12 évig terjed. Ennek a középmértéke hét év szabadságvesztés, az elsőfokú bíróság ezzel egyező büntetést szabott ki, amely nem enyhe büntetés, mégis úgy gondolom, hogy ebben az esetben a büntetési célok eléréséhez a középmértéket meghaladó büntetés szükséges” – mondta Fekete Tünde, a pécsi Fellebbviteli Főügyészség ügyésze.

A tárgyaláson az áldozat fia, aki egyben a sértett jogi képviselője, azt mondta: az elkövetés idején több hasonló súlyos bűncselekmény történt Pécs belvárosában. „Én a magam részéről a belváros közbiztonsága miatt, illetve ezzel okozati összefüggésben még gondolkodtam azon, hogy a polgármester úrnak is írok egy ezzel kapcsolatos levelet, de miután három héttel ezt követően a lányával megtörtént – ami köztudott –, akkor úgy gondoltam, hogy nem kell már őt se erre a problémára felhívni, hiszen ő is személyesen érintett lett” – mondta Páli Kálmán.


A másodfokú bíróság helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. „Elegendő ez a büntetés ahhoz, hogy végiggondolja az életét, és hogy hogyan kívánja a büntetés kitöltését követően folytatni, és mi bízunk abban, hogy még egyszer nem fog a törvénnyel szembehelyezkedni” – mondta Makai Lajos, a Pécsi Ítélőtábla tanácsvezető bírója.

A vádlott a rablás során 26 900 forintot zsákmányolt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!