2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 17:30

Gyurcsány még nem árulta el, mit tud Orbánról

2017. május 15., hétfő 11:58, frissítve: hétfő 11:58

Még nem adott át semmilyen információt Gyurcsány Ferenc a nemzetbiztonsági bizottság elnökének az Orbán Viktorról szóló állítólagos terhelő információkról. Korábban sem ő, sem Orbán nem ment el az ügyben összehívott bizottsági ülésre.

Gyurcsány Ferenc a múlt hétre ígérte azt, hogy tájékoztatja a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnökét, az MSZP-s Molnár Zsoltot arról, milyen információi vannak Orbán Viktorral kapcsolatban. Korábban arra utalt, hogy a kormányfőt valamilyen módon zsarolják orosz szervek, illetve hogy olyan, szervezett bűnözéssel való kapcsolatairól szerzett tudomást, aminek akár büntetőjogi következményei is lehetnek. Mint mondta, miniszterelnöksége alatt látott egy bankszámlakivonatot, amellyel a jelenlegi kormányfőt sakkban tarthatják Moszkvából, konkrét bizonyítéka viszont nincs.

A DK elnöke a múlt héten azt mondta, hogy az állítólagos információkat ismertetné a bizottság ülésén, de csak akkor, ha azon Orbán Viktor is részt vett. Mivel Orbán nem ment el az ülésre, ezért azon Gyurcsány sem jelent meg, de azt mondta, az információit átadja Molnár Zsoltnak. Az MSZP-s politikus azonban a Hír TV-t arról tájékoztatta, hogy ez még nem történt meg, Gyurcsány eddig még nem kért időpontot sem a találkozóra.

Szerdán a titkosszolgálatok azt közölték Molnár Zsolttal, hogy nincs a birtokukban a miniszterelnökkel kapcsolatban semmilyen terhelő adat, információ. Orbán Viktor egyébként politikusi pályája során nem esett még át nemzetbiztonsági átvilágításon, ahogy Pintér Sándor elmondta, nincs olyan jogszabály, amely alapján a miniszterelnöknek is át kell esnie ilyen szűrésen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!