2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 2. 03:00

Fidesz: Az EU támadja a kormányt!

2017. május 17., szerda 18:37

A Fidesz Soros-jelentésről beszél, a baloldal szerint viszont az állásfoglalás bizonyíték, hogy Orbánnal Magyarország kiírja magát Európából. A jobbikosok nem szavazták meg a határozatot, mert nem külföldön akarnak a kormány ellen fellépni.

„Az a papír csak értéktelenebb lett azáltal, hogy a Tavares-jelentést ráírták, mint amilyen értéket eredetileg képviselt” – így próbálta csökkenteni a várható politikai veszteséget még hétfőn a Fidesz alelnöke.

Gulyás Gergely már akkor egyértelművé tette, hogy a jelentést meg fogja szavazni az Európai Parlament.

A párt kommunikációs igazgatója a szavazás után Soros-jelentésnek nevezte az elfogadott állásfoglalást. Hidvégi Balázs szerint a jelentésben hetet-havat összehordanak Magyarországról, de a lényeg a magyar kormány migrációpolitikájának támadása.

„Nagyon sok miden előkerült, ha jól emlékszem a terhes nők támogatásától kezdve az LMBTQIZ emberek jogain át csomó olyan kérdés, aminek nincs köze valójában a bevándorláshoz. Másrészt rendezett és világos jogi viszonyok szabályozzák Magyarországon, tehát nincs alapja semmiféle politikai támadásnak. Ez is azt mutatja, hogy mindent igyekeztek összelapátolni csak azért, hogy politikai nyomásgyakorlást fejtsenek ki a Fideszre” – reagált Hidvéghi.

A DK szerint Orbán Viktor egyedül maradt Brüsszelben.

„Nem Magyarországgal szemben szavaztak meg, hanem az Orbán-kormánnyal szemben. Ami ma történt, az Magyarország érdeke. Gulyás Gergelynek pedig el kell számolnia majd előbb-utóbb a magyarok előtt, hogy miért fordult el a kormánya Magyarországtól, miért tették tönkre ezt az országot, és Gulyás Gergely is jobb, ha felkészül arra, hogy a bíróság előtt kell számot vetnie mindazzal, amit ezzel az országgal műveltek” – nyilatkozta a szóvivő.

Nem okoz rövidtávon kárt a magyar emberek számára a brüsszeli döntésnek - az MSZP elnöke szerint. Molnár Gyula elmondta: egyértelmű a jövő évi választás tétje.

„A politikának vannak ilyen fontos momentumai, amikor egyértelmű jelzést kap mindenki. Számunkra a lehetőség adott és azt szeretnénk mindenki számára világossá tenni, hogy van erre a helyzetre megoldás. Mostantól kezdve a 2018-as választások tétje az Orbán Viktor, vagy Európa. Azt nyilatkozzuk ki, és azt mondjuk: hogy innentől kezdve számunkra nincs más kérdés, minthogy Európában maradni és ezt a kormányt leváltani” – véli a szocialisták elnöke.

A Jobbik szerint le kell váltani az Orbán-kormányt, de a magyar emberek ellen nem szavazhatnak sem itthon, sem Brüsszelben.

„Én azt gondolom, hogy a baloldal most is hazudik, a baloldal most is bizonyítja, hogy konkrétan hazaáruló. Semmilyen belpolitikai indoka nincsen annak, hogy Magyarország egészét büntessék csak azért, mert Orbán Viktor felelőtlen és Orbán Viktor folyamatosan ámokfut és minden frontot megnyit a saját hatalma érdekében. A Jobbik felelőssége ott mutatkozik meg, hogy bármi áron nem akarjuk támadni, mondjuk Orbán Viktort” – mondta Mirkóczki Ádám.

A Jobbik három EP képviselője nem szavazta meg a jelentést.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!