2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 11:05

Felgyorsítaná az eseményeket a Jobbik

Hír TV

2017. november 6., hétfő 12:27, frissítve: hétfő 13:06

A jövő évi választások legitimitása érdekében kérelmet nyújt be az Alkotmánybírósághoz a Jobbik, hogy soron kívül, gyorsított eljárásban döntsenek a plakáttörvénnyel kapcsolatos beadványukról.

Staudt Gábor jelezte, hogy a taláros testületnek nincs határideje az ilyen beadványoknál, így arról dönthetnek napokon belül, vagy csak két év múlva.

A Jobbik azután kért utólagos normakontrollt az Alkotmánybíróságtól, hogy a parlament megszavazta az úgynevezett plakáttörvényt, amely megtiltja a pártoknak, hogy kedvezményesen plakátoljanak, ráadásul azt végül az előírt kétharmados helyett csak feles többséggel fogadták el.

„Legalább olyan fontos az időzítése a döntésnek, a megszületendő döntésnek a tartalma, lévén, hogy itt egy olyan alaptörvény-ellenességről van szó, ami felveti azt, hogy az egész ellenzéket próbálják ellehetetleníteni: az ellenzéknek a véleménynyilvánítását, a politikai véleménynyilvánítását próbálta a Fidesz–KDNP többség ellehetetleníteni, és mint ilyen, felmerülhet, hogy a jövő évi választásoknak a legitimitása is kérdésessé válhat, ha addig nem születik ebben az ügyben egy alkotmánybírósági döntés” – nyilatkozta Staudt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!