2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Eredeti cigarettászacskóba ügyeskedte a piaci dohányt

2015. február 22., vasárnap 11:41, frissítve: vasárnap 11:41

Piacon vett dohányt, otthon pedig eredeti cigarettászacskókba csomagolta egy férfi Cegléden. A lakásán a pénzügyőrök több mint 10 kilogramm dohányt és szárított dohánylevelet találtak.

A férfi az ismerőseitől gyűjtött gyári csomagolás alját felvágta és onnan töltötte be a helyi piacon vásárolt dohányt. Ezután visszaragasztotta a csomagokat, így az adójegy sértetlen maradt. A dohányt lefoglalták, majd feljelentést tettek költségvetési csalás miatt. A férfi csaknem 300 ezer forintos bírságra számíthat.

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei jövedéki ellenőrzést tartottak egy ceglédi férfi lakásán, ahol a lakásban 10 kiló fogyasztási dohányt találtak. Az eset érdekessége az volt, hogy a férfi a nyíregyházi piacon vásárolt dohányt otthon aprította, és olyan zacskókba töltötte, amelyeket az ismerősétől gyűjtött össze – kérte az ismerősét, hogy úgy bontsák ki a dohányzacskót, hogy a magyar zárjegy ne sérüljön és így az aljáról betöltve a dohányzacskót pillanatragasztóval visszaragasztotta, teljesen úgy tűnt, mintha eredeti csomagolású dohánytermék lett volna. A pénzügyőrök jövedéki eljárást indítottak, illetve feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál költségvetési csalás miatt” – tájékoztatott Suller György Attila, a NAV adó- és jövedéki szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!