2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Elítélték a 91 éves nő támadóit

Hír TV

2018. június 19., kedd 17:27, frissítve: kedd 18:17

Jogerősen 17 év fegyház büntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a férfit, aki még 2013 őszén tettestársával kirabolt és bántalmazott egy 91 éves idős asszonyt. A nő a kórházban halt bele sérüléseibe. A vádlott az utolsó szó jogán bocsánatot kért az áldozat családjától, de az emberölést nem ismerte el, azt állította: azt az az ismeretlen bűntársa tette, akit a több éves eljárás során egyszer sem volt hajlandó megnevezni.

A Pest megyei rendőrök ütöttek rajta azon a huszonéves férfin, aki a vád szerint társával kirabolt egy 91 éves asszonyt. K. Bálint ételfutárként dolgozott a bűncselekmény idején, ő választhatta célpontnak az áldozat házát. Az eredeti terv szerint ismeretlen társával besurranásra készültek, ám az áldozat felébredt a zajra.

Az ügyészség szerint azonban a támadók rátörték az ajtót az idős asszonyra és követelték, hogy árulja el, hol rejtegeti a pénzét. Hogy szóra bírják, ütlegelni kezdték az ágyában fekvő nőt. A sértettre másfél nappal később lánya talált rá. A kórházban hallgatta ki a rendőrség,

A sértett el tudta mondani, hogy mi történt vele és az előadásában foglaltak mindenben megfeleltethetőek voltak a helyszíni adatokkal, illetve az orvos szakértői vélemények tartalmával - mondta Holicska Dóra, fellebbviteli ügyész.

Az asszony a kórházba szállítása után három nappal belehalt sérüléseibe. A két feltételezett elkövetőt csak hónapokkal később fogták el. A törvényszék 17 éves fegyház büntetésre ítélte az első rendű vádlottat ,társát azonban felmentette. A védelem szerint nem tisztázott az első rendű vádlott pontos szerepe.

A sértett e vallomásában elmondta, hogy a két elkövető közül csak az egyik bántalmazta s ez a személy volt az, aki erős, határozott hangon megkérdezte tőle, hogy hol a pénz - idézte fel Nikula János, kirendelt ügyvéd.

Az első rendű vádlott később sem nevezte meg valódi tettestársát, csak az emberölésben való részvételét tagadta.

Ismételten kifejezésre kívánom juttatni, hogy én nem bántottam a nénit és még gondolataimban sem fordult elő, hogy bántsam. Avégett, hogy részt vettem a rablásban, büntetést érdemlek, de a legnagyobb büntetés életem utolsó pillanatáig a mérhetetlen lelkiismeret lesz - mondta K. Bence.

Az Ítélőtábla nem változtatott az elsőfokú ítéleten.

A Budapest Környéki Törvényszék 15B115/2014/181 számú ítéletét K. Bence első rendű vádlott tekintetében helyben hagyja - jelentette be Rédei Géza, tanácselnök.

Az ítélet jogerős. A vádlott azután bocsátható feltételesen szabadlábra, hogy letöltötte büntetése - vagyis a 17 év - kétharmadát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!