2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:25

Élete végéig rács mögött marad a baltás rém

2015. április 8., szerda 15:26, frissítve: szerda 16:04

Az elsőfokú ítéletet helybenhagyva jogerősen életfogytig tartó szabadságvetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a 62 éves férfit, aki másfél éve Mohácson egy baltával megölte rokonát. A többszörös visszaeső vádlott a fegyházból legkorábban 40 év múlva szabadulhat.

A vádlott 2013 novemberében végén anyja féltestvéréhez utazott Mohácsra, ahol személyi igazolványát intézte. Két nappal később baltával verte agyon a 68 éves szállásadóját, majd elvette arany ékszereit, telefonját és egy falióráját. A Pécsi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, a férfit előre kitervelt, nyereségvágyból elkövetett emberölésért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, legkorábban 40 év múlva szabadulhat.

– Úgy ítélem meg, hogy az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetés megfelelő. Az kellően igazodik a cselekmény tárgyi súlyához, és a vádlott személyéhez is – mondta a tárgyaláson Káli Katalin ügyész.

A vádlott az utolsó szó jogán azt mondta, rokona támadt rá, ő csak védekezett. „Megmondom őszintén magának, ezt a bűncselekményt nem akartam én, hogy így belekeveredjek, elkövetni egyáltalán” – fogalmazott a vádlott. L. Mátyás többszörös visszaeső, korábban már gyilkosságért is elítélték. Utolsó büntetéséből a mohácsi emberölés előtt két hónappal szabadult.

– Határozatlan idejű, életfogytig tartó szabadságvesztést kell kiszabni és a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjának a törvényi maximumban, azaz a 40 évben való meghatározásában is, mindenben egyetértünk. Úgy gondoljuk, hogy a társadalom védelme érdekében szükséges az, hogy az ilyen bűncselekményt elkövető emberek hosszú-hosszú ideig ne kerüljenek ki a szabad életbe – hangsúlyozta Makai Lajos tanácsvezető bíró.

A vádlott hátralévő életét várhatóan rács mögött tölti, a jogerős ítélet szerint legkorábban 102 éves korában szabadulhat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!