2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Egymillió gyűlt össze a gyermekklinikának a Tour de Bókayn

2015. április 26., vasárnap 15:58

Több százan tekertek a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájáért. A jótékonysági kerékpározásra ezer forint volt a nevezési díj – a befolyt összegből pedig új sürgősségi osztályt alakítanak ki. Az adományokat a helyszínen és az interneten is gyűjtötték, összesen majdnem egymillió forintot adományoztak ma.

Az utolsó csavarok meghúzása után el is rajtolt a második jótékonysági Tour de Bókay. A menet mintegy 10 km hosszan, a józsefvárosi Bókay Klinikától egészen az erzsébetvárosi Bókay kertig tekert. A nevezési díj 1000 forint volt, de akadt olyan is, aki többet adományozott.

„Már tavaly csatlakoztunk az egész családdal, itt a csapatom, 20-30-an vagyunk itt a társaságunkból. Három gyermekem van, tehát nagyon fontos a gyermekek egészsége és a Bókay Gyermekklinikát a mi cégünk már körülbelül 15 millióval támogatta” – nyilatkozta Popon Mária, az egyik résztvevő.

A befolyt összegből fejlesztik a gyermekklinika koraszülöttosztályát és egy új részleget is kialakítanak. „A klinikán egy új részleget, egy sürgősségi osztályt alakítunk ki a kis betegeink számára, hogy minél gyorsabban, minél hatékonyabban juthassanak az ellátáshoz, erre fogjuk felhasználni ezeket az adományokat” – mondta Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem I. Sz Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

Az új sürgősségi osztály mintegy 200 millió forintba kerül, ennek 80 százaléka adományokból már összegyűlt. Az új szárnyat nyáron már át is adhatják. „A klinika vezető szerepet tölt be a gyerekgyógyászat életében, pont úgy, ahogy ez akkor történt, amikor ezt a klinikát megalapították, hiszen 175 plusz 1 évvel ezelőtt a gyermekgyógyászat Magyarországon valahol innen indult ki, ehhez kapcsolódik ez a rendezvény is” – árulta el Bókay János egyetemi adjunktus.

A jótékonysági kerékpározáson majdnem egymillió forintot sikerült összegyűjteni.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!