2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Civiltörvény: „előbb-utóbb el fog bukni”

2017. június 14., szerda 12:04

El fog bukni a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény, amelyet elfogadott a parlament – mondta Dojcsák Dalma, a Társaság a Szabadságjogokért projektvezetője Newsroom című műsorunkban.

A polgári engedetlenségükről szólva elmondta: az átláthatóság nem sérül azzal, hogy nem fogják betartani a törvényi rendelkezéseket, mert ezután is minden adományt fel fognak tüntetni a honlapjukon. Az esetleges szankciók kapcsán pedig abban reménykednek, hogy a bíróság a legenyhébbeket alkalmazza velük szemben.

„Ez a törvény jogellenes, igazságtalan és megbélyegző. Attól, hogy az Országgyűlés elfogadta, még nem lesz jog. Számos olyan esetet láttunk a történelem során, hogy polgárok, szervezetek békésen tiltakoztak olyan törvények ellen, amelyeket adott pillanatban elfogadott a törvényhozás, de valójában jogtiprók, diszkriminatívak voltak. És a történelem azt igazolja, hogy az igazságosság győz, és mi is azt gondoljuk, és abban bízunk, hogy ez a törvény előbb-utóbb el fog bukni, ki fog kerülni a magyar jogrendszerből, és mi tenni fogunk azért, hogy ez mihamarabb megtörténjen” – emelte ki a TASZ munkatársa.

Tekintse meg a Dojcsák Dalmával készült teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!