2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 09:05

Bővült a Bubi

2015. június 12., péntek 19:06

Tizenöt új gyűjtőállomással bővült a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer. A BKK ezzel együtt új bérlettípust vezet be a kölcsönzésbe: július elsejétől ötezer forintért negyedéves bérlet is váltható, amellyel a megvásárlástól számított 92 napig használható a Bubi. A kerékpárosklub több gyűjtőállomás elhelyezését kifogásolja, javaslataira egyelőre nem kapott választ az üzemeltetőtől.

Mostantól a Kosztolányi Dezső térről is lehet Bubit kölcsönözni: ez az egyik abból a huszonkét új állomásból, amellyel idén tovább bővül a fővárosi közösségi biciklirendszer. „Nagyon örülünk, hogy bővül a lefedettség, ez nagyon fontos szempont volt a Bubi-felhasználók körében. Szerintünk nagyon jó irányba tett lépés a mostani bővítés, jó helyen vannak az állomások” – mondta a Hír TV-nek Szollár Domokos, a Mol Zrt. nemzetközi kommunikációs és társaságimarketing-vezetője.

„Egy problémás helyszín, amelyet kiemelnék, a Podmaniczky utcai állomás: a Ferdinánd hídi gyalogos-aluljáróhoz helyezték, amely pont a lakott terület túloldalán van, gyalogátkelő nem vezet hozzá” – mondta Torma Dániel, a Magyar Kerékpárosklub műszaki tanácsadója. A kerékpárosklub öt szempont alapján vizsgálta az új állomásokat. Megnézték például, mennyire könnyű megközelíteni a bicikliket, zavarja-e a kerékpárpark a gyalogosokat. A legtöbb helyszínen találtak kifogásolnivalót, ezért levelet írt a BKK vezérigazgatójának, amelyben módosításokat javasolnak. „Alapvetően szerintem a probléma rendszerszintű, tehát nem lehet úgy fejleszteni egy közlekedési rendszert, most a Bubit, hogy mást nem veszünk figyelembe. Ebből adódhatnak problémák” – jelentette ki Torma Dániel.

Az idei bővítés eredményeként kilencven helyszínen összesen ezeregyszáz biciklit lehet kikölcsönözni. Az új Bubi-állomásokkal egyébként ötven kerékpárral bővül a közösségi közlekedési rendszer a fővárosban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!