2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Az NGM nem naprakész

Hír TV

2018. január 23., kedd 13:36, frissítve: kedd 14:56

Nincs naprakész értesülése a Nemzetgazdasági Minisztériumnak arról, hogy megteremtették-e a vállalt munkahelyeket az egyedi kormányzati támogatásban részesített cégek.

A gazdaságfejlesztési államtitkár egy szakmai konferencia szünetében azt mondta, hogy nem ők az illetékesek, hanem a külgazdasági minisztérium, valamint a Szijjártó Péter által vezetett tárca irányítása alá tartozó Nemzeti Befektetési Ügynökség, angol mozaikszóval a HIPA.

Lepsényi István csak a korábbi időszakból emlékszik olyan társaságra, amelytől visszakérték a támogatás egy részét. Cégnevet az államtitkár nem mondott.

– A kormánydöntésben benne van, hogy milyen munkahelymennyiséget vállalnak, ezt rendszeresen utókövetéssel ellenőrzik, és hogyha valamelyik vállalat a munkahelyteremtést nem teljesíti, akkor megfelelő szankciókra kerül sor.
– Ez akár a támogatás visszakérését is jelentheti?
– Részlegesen, igen.
– Ilyen történt az elmúlt években bármelyik nagy cégnél?
– Ez olyan kérdés, amit a KKM-nek kell feltenni vagy a HIPA-nak. A rendszer működik. Néhány évvel ezelőtti dolgokról én tudok, de hogy mostanában volt-e ilyen, arról nincs információm – válaszolta Lepsényi.

Tavaly ősszel a Magyar Nemzet cikkezett arról, hogy a támogatási szerződésekben általában nem határoztak meg szigorú feltételeket, így a kiválasztott vállalkozások akár munkahelyteremtés nélkül is pénzhez juthattak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!