2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Az ellenzék szerint a Fidesz ellopta a vizes vb-t

2017. július 14., péntek 18:16

Túlárazták a vizes világbajnokság beruházásait, a Fidesz ellopta a rendezvényre szánt pénzt – állítja az ellenzék. A pártok vizsgálatot sürgetnek az esemény költései kapcsán. A Fidesz szerint azonban csak savanyú a szőlő.

Sokan gazdagodtak a budapesti vizes világbajnokságon – állítja az Együtt. Az ellenzéki párt szerint a vb költségvetése azért nőtt az eredetileg tervezett sokszorosára, mintegy 170 milliárd forintra, mert a szervezésre szánt pénzt a fideszesek ellopták.

„Mikor megpályáztuk ezt a vb-t a kormány 8 milliárd forintról beszélt. Pedig lehet 8 8 milliárd forintból vizes vb-t rendezni. Ennél kevesebbe került a barcelonai vizes vb, a római vizes vb pedig körülbelül 12 milliárd forint volt. Ebből érzékelhetjük, hogy a 170 milliárd forint nagy részét ellopták” – mondta Späth Judit, a párt elnökségi tagja.

Blöffnek szánt látványterv, közbeszerzésen gazdagodó kormányközeli cégek, káosz a megnyitó körül – így összegezte a vizes vb szervezésével telt hónapokat a Demokratikus Koalíció. Gyurcsány Ferenc pártja is úgy látja: a vizes vb körüli beruházásokat túlárazták, amit ki kell vizsgálni.

„Mindebből látszik, hogy mi következik abból, hogyha egyébként még egy nagyobb szabású rendezvényt, még egy olimpiát is rendezhetnénk, akkor mivel járhatna ez a magyar emberek számára. Ezek után egyetlen lehetőség marad: a versenyzőknek gratulálunk és a rendezvény után, azoknak pedig akik elkövették, azoknak el kell számolni, mindazzal, amit tettek” – mondta Varju László, a párt alelnöke.

Bár a Jobbik kezdettől fogva támogatta a világbajnokság megrendezését, a párt is elszámoltatást sürget a költéseivel kapcsolatban. Arra is felhívják: a figyelmet: a helyreállítás és a visszabontás költségei miatt az esemény tovább drágul majd.

„A Fidesz ismételten bebizonyította, hogy nincs olyan nemes cél, ami fontosabb lenne neki, minthogy korrupciót vigyenek az ügybe. Mi úgy gondoljuk, hogy a vizes vb egy nagyon nagy lehetőség az ország számára, hogy a jó hírünket vigye a nagyvilágba” – tolmácsolta pártja álláspontját Szilágyi György országgyűlési képviselő.

A Fidesz szerint az ellenzéknek savanyú a szőlő, a pártok csak azért fanyalognak, mert a Gyurcsány–Bajnai-kormányok nem tudtak ilyen rendezvényt szervezni. A Fidesz arra szólította fel az ellenzéki pártokat, hogy ne fúrják a vizes vb-t, hanem szurkoljanak együtt a sportolók sikeréért.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!