2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 09:05

Az államtitkár megmondta, hány szuperkórház kellene

2016. június 8., szerda 07:42, frissítve: szerda 15:10

Három vagy négy szuperkórházra lenne szükség a fővárosban: egyre-egyre Észak- és Dél-Pesten, Budán pedig egyelőre az Etele tér környéke látszik megfelelőnek – közölte az egészségügyi államtitkár.

Ónodi-Szűcs Zoltán szerint az Etele tér azért lenne jó választás, mert jól megközelíthető. A kormány tervei szerint a fővárosi intézményrendszer átalakítása során a Péterfy Sándor utcai kórház ápolási centrummá alakulna, és a Szent János-kórházban is megszűnne az aktív betegellátás. Az átszervezésekre 335 milliárd forintot különítettek el.

„Azért beszélünk szuperkórházról, mert szeretnénk, hogyha az év minden napján, minden órában minden szakmában felvételes ügyeletet tudna nyújtani. Egy ilyen helynek hatalmas forgalommal kell megküzdenie. Ha végignéz Buda jelenlegi helyzetén, nagyon kevés olyan helyet talál, ahol egyáltalán könnyen meg lehet közelíteni a helyszínt. Az Etele tér ebből a szempontból, úgy gondolom, megoldás lehet. Ott van p+r parkoló, van metrómegálló, van buszpályaudvar és van vasútállomás is” – érvelt az államtitkár.

Felmerült az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) újranyitása a Lipótmezőn – erősítette meg a korábbi sajtóinformációkat az egészségügyi államtitkár a Hír TV-nek. A tíz éve bezárt intézmény ügyében azonban egyelőre még nincs döntés.

„Úgy gondoljuk, hogy a pszichiátriai ágyakat nekünk kell működtetnünk, ezért az is felmerült, hogy esetleg megnyitjuk az OPNI-t. De hangsúlyozom: döntés még ebben a kérdésben nem született” – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!