2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Róma - Cinecitta magyarul

Következik:

Napi aktuális 00:10

Autószalonba kerültek a kisvárdai kondigépek

Hír TV

2017. december 14., csütörtök 21:37, frissítve: csütörtök 22:47

Elszállították a kisvárdai roma oktatási központból a kézilabdacsapat kondigépeit, a Hír TV információi szerint egy helyi autószalonba kerültek az eszközök. Azt továbbra sem tudni, mire költötték el a 700 millió forintos uniós forrást. Az ügyben az Emberi Erőforrások Minisztériuma is vizsgálatot indított.

Ne haragudjon, nem tudom, ön kicsoda, fáradjon ki, legyen szíves, jó? ˜– így dobták ki a Célpont riporterét a kisvárdai roma oktatási módszertani központból még november elején. Akkor derült ki, hogy a Seszták Miklós fejlesztési miniszter városában 700 millióból épült központban a kézilabdázók gyúrótermét rendezték be, a romákat pedig kitiltották. A miniszter parlamenti meghallgatásán mégsem látott problémát.

Egy évre ideiglenes jelleggel a városban működő sportegyesületek, a város együttműködési megállapodást kötött a roma felzárkóztatás és a sport vonatkozásában. Ott semmi más nem zajlik, hogy próbálják a roma integrációt elérni, a sport felhasználása mellett – nyilatkozta Seszták.

A kondigépeket végül mégis elszállították a roma oktatási központból.

Most úgy tudjuk, hogy ez elköltözött innen, és egy használaton kívüli autószalon lett most a hölgyeknek az edzőterme – mondta el a Jobbik országgyűlési képviselője, Gyüre Csaba.

A Hír TV az említett autószalonban tényleg megtalálta a gépeket. Azt továbbra sem tudni, hogy a központban az edzésen kívül mit lehetett csinálni az elmúlt két évben.

Mi adtunk be erre vonatkozóan is polgármester úrhoz egy írásbeli kérdést a vonatkozásban, hogy az elmúlt két esztendőben, mióta ez elkészült, mire hasznosították, milyen rendezvényeket tartottak itt, milyen tanfolyamok voltak itt, ebben a teremben, hiszen azt gondolnánk, hogy ha egy módszertani oktatási központ, akkor vannak itt valamilyen fajta oktatási tevékenység, hát, erre nem kaptam mind a mai napig választ, ennek már legalább 2-3 hónapja, hogy én beadtam ezt az írásbeli kérdést – tette hozzá Gyüre.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közben elismerte, hogy szabálytalanul használták fel a támogatást Kisvárdán. A tárca rendkívüli helyszíni ellenőrzést tartott és szakmai korrekciót írt elő. Azt nem tudni, felelősségre vonnak-e valakit az ügy miatt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!