2024. 05. 14. Kedd Bonifác napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Állami pénzek is folynak a Sziget Fesztiválba

2015. augusztus 15., szombat 12:35, frissítve: szombat 13:19

Turisztikai szempontból kiemelkedő jelentőségű a Sziget Fesztivál, ezért megéri állami támogatással segíteni a rendezvényt. A fesztivál költségvetésébe idén 5 százalékkal szállt be az állam. A fesztiválozók nagy többsége külföldi, nekik ugyanis olcsó a Sziget, a magyarok inkább csak a napijegyeket választják. A szervezők úgy számolnak, idén is nyereséggel zárják a szezont.

Pálinkakóstolással illusztrálta a magyar leleményességet a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese a Sziget Fesztiválon. A szervezők 150 millió forint állami támogatást kaptak idén a különböző fesztiváljaikra, az európai hírű Szigetre az összeg harmada jutott. „Gyakorlatilag ez a réteg, aki eljutott a Sziget Fesztiválra és minden magyarországi fesztiválra, bevételt generál. Ha jót tudunk nyújtani nekik, és jót tudunk adni nekik, és olyan élményekkel és olyan attrakciókkal tűzdeljük meg az ittlétüket, ami vágyat ébreszt bennük, hogy visszajöjjenek, hogyha megöregszenek, nekünk ez stratégiai érdekünk” – mondta Glázer Tamás, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A bérletesek 90 százaléka külföldi, napijegyet azonban főleg magyarok vesznek. „Ez egy nemzetközi fesztivál. A Sziget még Magyarországról is még mindig a leglátogatottabb fesztivál, a legtöbb magyar számszerűsítve a Szigetre látogat el a teljes magyar fesztiválpiacon, beleértve a saját fesztiváljainkat is, amire szintén nagyon büszkék vagyunk, de hát nyilván ez egy óriási méretű fesztivál, nagyon nagy befogadóképességgel, úgyhogy ez valahol természetes” – mondta Kádár Tamás, a Sziget ügyvezetője.

Egy napijegy 18 ezer forintba kerül, a bérlet pedig 80 ezerbe. „Nagyon drága szerintem, legalábbis egy magyar fizetéshez képest ez nagyon-nagyon drága” – mondta egy magyar részvevő.


Ami a magyaroknak sok, a külföldieknek nem az. Egy belga fiatal rendszeres látogatója a Szigetnek. „Nekünk ez nem túl drága, inkább olcsónak mondanám. A mi országunkban Tomorrowland van, az valóban drága. Ha összehasonlítod ezzel a fesztivállal, akkor ez olcsó és lenyűgöző. Legközelebb is jövünk.”

A szervezők úgy számolnak, idén is nyereséggel zárnak. Tavaly a cég 410 millió forint osztalékot fizetett tulajdonosainak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!