2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Orbán: Odaadással és hűséggel fogom szolgálni Magyarországot

Hír TV

2018. május 7., hétfő 09:56, frissítve: hétfő 16:42

Hivatalosan is felkérte a kormányalakításra Orbán Viktort a köztársasági elnök. Áder János a Sándor palotában fogadta a kormányfőt, akivel megtárgyalták az új kormányzati struktúrát is. Az Országgyűlés kedden tartja alakuló ülését, a harmadik Orbán-kormány innentől ügyvezetőként dolgozik tovább.

Megbeszélésük után közösen érkezett a Sándor palota Tükörtermébe Áder János és Orbán Viktor. Az államfő hivatalosan is kormányalakításra kérte fel Orbán Viktort.

„A 2018-as országgyűlési választásokat a Fidesz-KDNP nyerte meg, hogy kinek lesz elegendő támogatása az új kormány megalakításához, az április 9-e óta mindenki számára világos és egyértelmű. Ezért, no meg azért, hogy ne vesztegessünk időt, már az Országgyűlés alakuló ülésének összehívásával egyidejűleg felkértem Orbán Viktor miniszterelnök urat a kormányalakítási tárgyalások megkezdésére” - jelentette be Áder János.

 

 

Áder János emlékeztetett: a választással kapcsolatos jogorvoslati határidők lejártak, így az eredmény jogerős.

„Odaadással és hűséggel fogom szolgálni Magyarországot” - ígérte Orbán Viktor , elfogadva az államfői felkérést.

„Az új kormány legfontosabb feladata a fölfogásom szerint Magyarország biztonságának és keresztény kultúrájának a megőrzése lesz. Ígéretet tettem arra is, hogy minden eszközzel érvényt fogok szerezni a magyarok április 8-án kinyilvánított akaratának, és a kétharmadot arra fogom használni, hogy a három harmadot, vagyis Magyarország minden polgárát szolgáljuk és szolgáljam” - folytatta a miniszterelnök.

Orbán Viktor negyedik kormányának vele együtt 14 tagja lesz, közülük heten politikusok, heten azonban a politikán kívülről érkeznek majd. Az Orbán Viktor által is említett biztonságért továbbra is Pintér Sándor felel majd, immár miniszterelnök-helyettesi rangban.

- A nemzetbiztonsági kabinet élén mik lesznek a fő prioritások az elkövetkező időszakban?

- Először meg kell alkotni ezt a kabinetet és miután megalakult, megállapítjuk azokat a szempontokat, amelynek alapján dolgozni fogunk. Köszönöm.

- Előzetesen nem volt akkor erről szó?

- Még nem.

Arról egyelőre még keveset tudnak a kormánytagok, hogy a miniszterelnök mit ért az erős kereszténydemokrácia felépítésén.

„Imádkozni kell” - Erdő Péter bíboros a Szent István könyvhét megnyitóján a Hír TV-nek azt mondta: a kereszténységnek minden kor számára van üzenete.

„Aki Krisztussal személyes kapcsolatban van, aki tudva és akarva legalább egy pár percet naponta szentel annak, hogy hallgat az ő szavára vagy kinyitja az újszövetséget és egy kis szakaszt elolvas belőle, mit üzen ma nekem, az könnyebben meg fogja találni a választ még a közéletben is. Adja Isten, hogy minél többen figyelmes olvasói legyenek az igének” - mondta a bíboros.

Az Országgyűlés keddi alakuló ülését követően a jelenlegi kabinet ügyvezetőként folytatja a munkáját, a negyedik Orbán-kormány május végén, június elején alakulhat meg hivatalosan.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!