2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Bayer show 14:00

A PM rászorultsági elven osztaná ki a bérlakásokat

2015. június 6., szombat 17:01, frissítve: vasárnap 16:33

Módosítaná az önkormányzati bérlakásokra vonatkozó szabályozást a Párbeszéd Magyarországért, miután kiderült, hogy Jászberény fideszes polgármestere egy többgyerekes családot megelőzve jutott önkormányzati bérlakáshoz. Az ellenzéki párt javaslata alapján a jövőben ezeket a lakásokat kizárólag rászorultsági alapon lehetne bérbe adni.

Két jelentkező volt a jászberényi bérlakásra – a polgármester mellett egy háromgyermekes egészségügyi dolgozó is pályázott rá. Végül a politikus nyert, miután eggyel több havi bérleti díjat ajánlott fel kaucióként, mint riválisa.

A polgármestert korábban a város egyik fideszes képviselője, Juhász Dániel levélben kérte visszalépésre a pályázattól erkölcsi okokra hivatkozva, és a helyiek egy része is felháborítónak tartja a történteket. De vannak olyanok is, akik semmi kivetnivalót nem látnak benne.

„Hogy most pontosan miért ő lett az erőnyerő, ezt nem kell részletezni, de én azt mondom, hogy egy polgármesternek is valahol élni kell, lakni kell, ugyanúgy, ahogy egy anyának” – mondta az egyik jászberényi lakos.

A Párbeszéd Magyarországért a jászberényi ügy miatt módosítana a bérlakások szabályozásán. Azt szeretnék elérni, hogy a jövőben csakis rászorultsági elven lehessen ezeket a lakásokat kiosztani.

„Jászberényben a bérlők nemcsak hogy kedvezményesen vásárolhatják meg az ingatlanokat, hanem sikerült egy olyan pályázatot is kiírni, amit pont a polgármester nyert meg. Véletlenszerűen. Ráadásul olyan szabályozás mentén, ami nem a rászorultságot emelte ki, hanem hogy ki tud nagyobb kauciót befizetni” – hívta fel a figyelmet Mach Péter, a PM elnökségi tagja.

A város jegyzője azt mondja, nem dolga egyedi ügyekben véleményt alkotni, kizárólag a törvényességet veheti figyelembe. „Ki lett írva a pályázat, úgyhogy a jogszabályi előírásoknak megfelel, erre beadtak pályázatot, ezt az iroda felbontotta, ezek alapján elkészítette a jogszabályoknak megfelelő előterjesztést, amelyet a bizottság pedig jóváhagyott” – mondta a részletekkel kapcsolatban Gottdiener Lajos.

A polgármesterhez közelálló forrás szerint köztudomású a városban, hogy Szabó Tamás beköltözését a közmunkások segítették, ezt azonban vezetőjük a Hír TV-nek tagadta.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!