2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sötétségben, fényben - Útközben Csender Leventével 03:00

A magyarok nem hisznek a Soros-tervben

Hír TV

2017. október 20., péntek 07:29, frissítve: szombat 13:42

A részvételtől függ az újabb nemzeti konzultáció ára – állítja a kabinetiroda államtitkára. Az LMP közérdekűadat-igényléssel kérte a kormánytól a Soros-tervet, a Jobbik pedig rendőrségi feljelentéssel akar megbizonyosodni arról, hogy létezik egyáltalán.

A szavazók nagyobb része nem hisz a Fidesznek az úgynevezett Soros-tervvel kapcsolatban – ez derül ki az Iránytű Intézet közvélemény-kutatásából. A Magyar Nemzet számára készült felmérés alapján a megkérdezettek 43 százaléka szerint nem létezik Soros-terv. Még a kormánypárti Demokrata is közzétett egy felmérést, amely szerint az emberek többségét nem érdekli az újabb sorosozós propagandakampány, 42 százalék teljesen közönyös, mindössze a megkérdezettek negyede tervezi kitölteni a kérdőívet.

A közpénzből finanszírozott kampány központi elemét, a Soros-tervet az LMP társelnöke közérdekűadat-igényléssel kérte a kormánytól, de határidőre nem kapott választ.

„Legalább annyit kötelező lett volna válaszolni, ha nincs ilyen terv, hogy »nincs ilyen terv, nem rendelkezünk ilyen dokumentumokkal«. Mivel minden valószínűség szerint nincs ilyen terv, hűtlen kezelés miatt feljelentést kell tenni, ugyanis itt közel tízmilliárd forintot herdálnak el egy ilyen alaptalan, kamu konzultációra” – fogalmazott Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt szóvivője.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint a konzultáció kérdései bizonyítják a Soros-terv létezését. Dömötör Csaba a kampány költségéről nem mondott konkrétumot. „A konzultáció költségei attól függnek, hogy mennyien vesznek majd összesen részt a konzultációban, ezt előre nehéz megmondani. A legutóbbi konzultációban 1,6 millió ember vett részt. Előzetesen nem tudjuk megmondani, hogy mennyi lesz a visszaküldök száma, és a végleges költségeket ezután tudjuk megmondani” – jelentette ki a kormánypárti politikus.

A Jobbik egy hete tett feljelentést hazaárulás miatt Soros György ellen, az ellenzéki párt szerint a hatóságok eljárásból kiderülhet, hogy van-e valóságalapja a konzultációnak. „Nem teszi fel senki azt a kérdést, hogy hogyan lehetséges, hogy milliárdokból kampányolunk egy ember ellen, aki ilyen gonosz, és ilyen bűncselekményeket akar megszervezni, de a magyar hatóságok sem nemzetközi elfogatóparancsot nem kezdeményeznek, sem körözést nem adnak ki rá, vagy egyáltalán bármiféle nyomozást megkezdenének. Én azt szeretném egyszer és mindenkorra egyértelművé tenni, hogy akinek van szeme, lássa: itt egy bődületes nagy hazugság és uszítás zajlik közpénzmilliárdokból” – nyilatkozta Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője.

Az Országos Rendőr-főkapitányság péntek késő este a Hír TV-t írásban úgy tájékoztattatta, hogy a Soros György elleni feljelentés megérkezett a rendőrségre. A nyomozóhatóság három napon belül határoz arról, hogy elrendeli a nyomozást, elutasítja a feljelentést vagy feljelentéskiegészítést rendel el – írják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!