2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Egy bolond százat csinál 13:00

A Fidesz folytatja, az ellenzék próbálkozik

Hír TV

2017. december 14., csütörtök 19:48, frissítve: csütörtök 21:21

Sorra mutatják be az ellenzéki pártok programjaikat, de a Fideszéről egyelőre nem sokat tudni. 2014-ben egyszavas programjuk volt, egyelőre ennyit sem jelentettek be. A Hír TV által megkérdezett politológus szerint egy ütős szlogen jobban hat az emberekre, mint egy többoldalas, bonyolult dokumentum.

„A mi programunk egyetlen szóban foglalható össze ez úgy hangzik: folytatjuk” – ennyit mondott Orbán Viktor a Fidesz programjáról 2014-ben. Konkrét terveket azóta a propagandaminiszterétől sem lehetett megtudni.

„Én azt gondolom, hogy mindig minden fontos kérdésben előre elmondtuk a véleményünket, és a választók annak alapján tudnak ítélni, hogy az elmúlt nyolc esztendőben a kormányzat milyen eredményeket ért el például a munkahelyteremtés vagy adócsökkentés területén” – mondta Rogán Antal.

Választási programfüzettel érkezett az MSZP választmányi elnöke a Hír TV Egyenesen című műsorába. Botka László bukása után szlogent cseréltek a szocialisták.

„Tegyünk igazságot, azért az a címe, hogy tegyünk igazságot, merthogy igazságtalanság van az országban” – magyarázta Hiller István.

Az LMP az Új Kezdettel közös választási programját csütörtökön mutatta be. Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt azt mondta: polgármesterek, döntéshozók részvételével készítették el programjukat, hogy megoldásokat kínáljanak a mindennapok problémáira.

Ezen a programon látszik az, hogy olyan emberek is dolgoztak rajta, akik aktívan részt vesznek akár magasabb szinten is Magyarországon a döntéshozatalban, és pontosan tudják, hogy mik azok a csapdák, amik leírva jó hangoznak, és törvényes szinten is kellő elismertséget tudnak kiváltani a társadalomban, de egyszerűen nem működnek – mondta el Szél.

Már a nemzetközi tapasztalat is az, hogy konkrét választási program helyett inkább ütős szlogennel hatnak a politikusok az állampolgárokra – állítja a Hír TV által megkérdezett politológus.

„Mint most az iszlamizációellenes védekezésnek az érzelmével. ez sokkal hatékonyabb, mint most egy százoldalas választási program. Jó lenne ezekről részleten tudni, jó lenne erről részletes vitákat lefolytatni, de se a magyar nyilvánosság, és azt kell, hogy mondjam önnek, alapvetően a nyugati nyilvánosság is egyre kevésbé működik választási program alapján” – véli Nagy Attila Tibor.

A Momentum egy videóban kampányol azzal, hogy akinek nincs nyilvános választási programja, az ne is indulhasson a választáson.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!